Καταιγίδα τώρα στην Αττική – Δρόμοι χείμαρροι και εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Καταιγίδα τώρα στην Αττική – Δρόμοι χείμαρροι και εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Έκκληση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες να μην μετακινούνται

Για περισσότερο από μια ώρα άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους. Η ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε λίγο μετά τις 13.30 μ.μ. στο νομό Αττικής.

Τα φαινόμενα είναι πολύ έντονα και αγωνία υπάρχει για την εξέλιξή τους στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου οι κάτοικοι έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ συναγερμός από την ΕΜΥ για ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αττική και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οδηγίες: Πώς να προστατευτείτε από τις πλημμύρες

Τεράστια προβλήματα στους δρόμους του Λεκανοπεδίου

Η Πυροσβεστική έχει ήδη δεχτεί περισσότερες από 100 κλήσεις, όπως έχει ενημερώσει το Πυροσβεστικό Σώμα, για να επέμβει και να παράσχει βοήθεια.

Οι περιοχές που έχουν σημειωθεί τα σημαντικότερα προβλήματα, μέχρι στιγμής είναι: Νέα Φιλαδέλφεια, Γαλάτσι, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Φιλοθέη καθώς και το κέντρο της Αθήνας.

Στη λεωφόρο Πατησίων οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Πολύ σοβαρά προβλήματα στην Κηφισίας ενώ κυκλοφοριακό έμφραγμα επικρατεί και στη λεωφόρο Μεσογείων που πλημμυρισμένη σε ορισμένα σημεία και την έχει κλείσει η Πυροσβεστική στην είσοδο από την Μιχαλακοπούλου.

Κλειστή είναι και η άνοδος της Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας.

Πολλά φανάρια σε κεντρικούς δρόμους δεν λειτουργούν.

 

«Μην μετακινήστε» προειδοποιούν οι αρχές

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην μετακινούνται, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο, γιατί υπάρχει κίνδυνος.

Όπως επισημαίνει η ΓΓΠΠ σε ανακοίνωσή της, «λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών».

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, μέσα στη μέρα (Κυριακή) θα επηρεαστούν κατά διαστήματα μέχρι αργά το απόγευμα η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και οι Σποράδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Στερεά και η Πελοπόννησος

Κακοκαιρία αναμένεται και τις επόμενες μέρες και το δελτίο επιδείνωσης καιρού προβλέπει ισχυρά φαινόμενα τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.