Εισαγγελικό «μπλόκο» στις παράνομες αναγνωρίσεις παιδιών

Εισαγγελικό «μπλόκο» στις παράνομες αναγνωρίσεις παιδιών

Ο εισαγγελέας Λαμίας έδωσε κατεπείγουσα εντολή σε όλα τα Ληξιαρχεία της Φθιώτιδας

«Μπλόκο» στο κύκλωμα με τις παράνομες αναγνωρίσεις τέκνων γυναικών Ρομά από αλλοδαπούς διαφόρων εθνικοτήτων, έβαλε στη Φθιώτιδα η επείγουσα παραγγελία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας Χάρη Λακαφώση προς όλα τα Ληξιαρχεία του νομού, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα lamiareport.gr.

Το τελευταίο διάστημα είχαν πληθύνει οι αιτήσεις για ληξιαρχικές πράξεις, όπου εμπλέκονταν πρόσωπα, που έχουν απασχολήσει τη δικαιοσύνη για κυκλώματα παράνομων πράξεων, όπως οι αναγνωρίσεις τέκνων από αλλοδαπούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις γυναίκες Ρομά παρουσίαζαν τα παιδιά τους να έχουν αναγνωρισθεί από υπηκόους Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αιγύπτου, ακόμη και Σενεγάλης. Μια πρώτη εκτίμηση ήταν, ότι το κύκλωμα που εκμεταλλευόταν Ρομά και παράνομους μετανάστες, «μετακόμισε» στην επαρχία, προκειμένου να συνεχίσει την κερδοφόρα «επιχείρηση».

Οι απατεώνες και τα μέλη του κυκλώματος -που σύμφωνα με το δημοσίευμα έχουν εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη - δε θα μπορούσαν να ρισκάρουν οποιοδήποτε έλεγχο δικαιολογητικών, αφού οι «πελάτες» τους δεν έχουν καμία σχέση με τα παιδιά, που αναγνωρίζουν.