Χαλάει και πάλι ο καιρός – Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Χαλάει και πάλι ο καιρός – Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ημέρες με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους ακόμη και χαλάζι στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι περιοχές που αναμένεται να πληγούν περισσότερο από το αυριανό κύμα κακοκαιρίας είναι η Χαλκιδική, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο και το απόγευμα η Ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Την Κυριακή, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν σε Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Βόρειο Αιγαίο και Σποράδες. Από το μεσημέρι θα επηρεαστούν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει πως για την επιδείνωση του καιρού έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά, να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, να αποφεύγουν εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια) και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στο οδικό δίκτυο, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.