Ο βυθός της θάλασσα στο Μάτι είναι γεμάτος αντικείμενα ανθρώπων

Ο βυθός της θάλασσα στο Μάτι είναι γεμάτος αντικείμενα ανθρώπων

Δύτρια αναζητώντας αγνοούμνους περισυνέλεξε πλήθος προσωπικών αντικειμένων ανθρώπων που έζησαν την τραγωδία

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή στον τ/σ ΣΚΑΪ της δύτριας και εθελόντριας Κατερίνας Τοπούζογλου, που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής.

Όπως είπε, από χθες το πρωί μέχρι το βράδυ που έκανε καταδύσεις, αλλά και από την «συρτή» που έκανε ναυαγοσωστική λέμβος στον βυθό της θαλάσσιας ζώνης στην περιοχή που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική «το μόνο που είδαμε σε όλη αυτή την περιοχή μέχρι την επιστροφή μας, είναι αρκετά προσωπικά αντικείμενα, πορτοφόλια, κλειδιά, ρούχα. Τα μαζέψαμε όλα και τα έχουμε παραδώσει. Φαινόταν με τι πανικό έμπαιναν οι άνθρωποι μέσα στη θάλασσα».

Σημείωσε δε ότι «εμείς δεν ήρθαμε για να μαζέψουμε αντικείμενα, ήρθαμε για να βρούμε τους αγνοούμενους» και σημείωσε ότι «σήμερα θα βγει μία άλλη ομάδα δυτών, που τους έχουμε ενημερώσει σε ποια σημεία να πάνε, πάνω από δέκα δύτες θα κάνουν το ίδιο πράγμα». Σύμφωνα με την ίδια, από τη στιγμή που έχουν περάσει 48 ώρες από την τραγωδία «οποιοσδήποτε υπάρχει μέσα στη θάλασσα, θα αρχίσει να βγαίνει προς τα έξω».