«Λυπηρό φαινόμενο» χαρακτήρισε τα λόγια Αμβρόσιου ο Αρχιεπίσκοπος

«Λυπηρό φαινόμενο» χαρακτήρισε τα λόγια Αμβρόσιου ο Αρχιεπίσκοπος

«Ο Θεός δεν εκδικείται, προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλον. Οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο»

Λυπηρό φαινόμενο χαρακτήρισε τα λόγια του μητροπολίτη Καλαβρύτων ότι οι φωτιές είναι τιμωρία για «τον άθεο πρωθυπουργό» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. «Αυτές τις δύσκολες ώρες να είμαστε όλοι ενωμένοι» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε δήλωσή του ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι πρέπει «Να προσευχηθούμε για τις ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν. Ο καθένας ξέρει τι μπορεί να κάνει αυτή την ώρα. Να σταθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων».

Σε ερώτηση για όσα είπε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για «λυπηρό φαινόμενο» και πρόσθεσε: «Ο Θεός δεν εκδικείται, προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλον. Οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο. Ο Θεός δεν είναι τιμωρός, αλλά αγαπάει όλους μας».

Χθες αίσθηση προκάλεσε η μακροσκελής δήλωση του μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιου, την ώρα που η χώρα πενθεί τους δεκάδες νεκρούς της από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική.

Ο ίδιος έριξε την ευθύνη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του και τους «άθεους του ΣΥΡΙΖΑ» για τη «γενική καταστροφή», με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.