Εθνική τραγωδία με τουλάχιστον 74 νεκρούς – Θρίλερ με τους αγνοούμενους

Εθνική τραγωδία με τουλάχιστον 74 νεκρούς – Θρίλερ με τους αγνοούμενους

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στα αποκαΐδια - Δυσοίωνες εκτιμήσεις για τον αριθμό των νεκρών

Μάχη με το χρόνο δίνουν σωστικά συνεργεία, πυροσβέστες και δεκάδες εθελοντές για τον εντοπισμό των δεκάδων αγνοούμενων από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική που έχει στοιχίσει, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, τη ζωή σε 74 συνανθρώπους μας και οι τραυματίες – εγκαυματίες σε 187, 164 ενήλικες και 23 παιδιά.

Είκοσι πέντε από τα θύματα βρέθηκαν χθες το πρωί σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή Ζούγκλα στο Μάτι ενώ από τις έρευνες των σωστικών συνεργείων στα καμμένα ανασύρονται συνεχώς σοροί ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Επίσης εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αγνοούμενους. Η κ. Μαλλίρη έκανε έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στον τηλ. αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας για τον εντοπισμό επιζώντων ή την ανάσυρση σορών.

Ο πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων της τραγωδίας ενώ το υπουργείο οικονομικών και οι τράπεζες ανακοίνωσαν έκτακτα μέτρα ανακούφισης για τους πυρόπληκτους.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η διαδικασία καθορισμού του ακριβούς αριθμού των αγνοούμενων αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες, όταν και υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Πάντως, όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες άτομα, τα οποία εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η πυροσβεστική δέχεται διαρκώς δεκάδες τηλεφωνήματα με αποτέλεσμα παραμένει αδιευκρίνιστος ο ακριβής αριθμός τους.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, τόσο στο έδαφος όσο και στη θάλασσα, με τις δυνάμεις των διασωστών να εστιάζουν στην περιοχή της Ραφήνας και του Νέου Βουτζά.

Τις σχετικές έρευνες συνδράμουν και 130 στελέχη του ενόπλων δυνάμεων, όπως και εκατοντάδες εθελοντές.

Η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά της στην Ανατολική Αττική και σκόρπισε το θάνατο.

Το πρωί της Τρίτης βρέθηκαν είκοσι έξι σοροί- ενηλίκων και μικρών παιδιών- στην Αργυρή Ακτή στο Μάτι, κοντά στα σύνορα με τη Νέα Μάκρη. Οι άτυχοι άνθρωποι, που εντοπίστηκαν εκεί, προσπαθούσαν προφανώς να γλιτώσουν από τη φωτιά, με τα παιδιά τους στα χέρια, αλλά δεν πρόλαβαν.

Επίσης, σημειώνεται ότι αυξήθηκε ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία Παίδων, από 16 σε 23, τα οποία παραμένουν υπό παρακολούθηση.

Χωρίς διασωλήνωση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας από τους 11 σοβαρά εγκαυματίες-τραυματίες που παραμένουν στις ΜΕΘ, καθώς η κατάσταση της υγείας τους παραμένει κρίσιμη.