Σαφείς αποστάσεις του Αρχιεπισκόπου από τις δηλώσεις Αμβρόσιου

Σαφείς αποστάσεις του Αρχιεπισκόπου από τις δηλώσεις Αμβρόσιου

Εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις, τονίζει η Αρχιεπισκοπή

Σαφείς αποστάσεις από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων μετά το σάλο που προκάλεσε η σημερινή τοποθέτηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου για τον Αλέξη Τσίπρα παίρνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στενός συνεργάτης του επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας Χάρης Κονιδάρης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, δήλωσε ότι «ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων σε ανάρτησή του στο προσωπικό του blog σχολιάζοντας την τραγωγία με τους δεκάδες νεκρούς από τις πυρκαγιές, την απέδωσε σε «Θεία δίκη» εξαιτίας του «άθεου πρωθυπουργού» που είναι «ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Νεοέλληνα από τόν δρόμο του Θεού».

Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός είχε σήμερα το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τον οποίο ενημέρωσε για την πορεία των επιχειρήσεων στα μέτωπα των πυρκαγιών, καθώς και για τα πρώτα μέτρα στήριξης των πληγέντων και αντιμετώπισης των συνεπειών στις πληγείσες περιοχές, μέχρι να ολοκληρωθεί η πλήρης καταγραφή των καταστροφών.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συνδρομή της Εκκλησίας της Ελλάδος σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη στις πληγείσες περιοχές.