Αναζωπύρωση της φωτιάς στην Κινέτα – Εκκενώνονται οικισμοί

Αναζωπύρωση της φωτιάς στην Κινέτα – Εκκενώνονται οικισμοί

Στην περιοχή επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα, πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος

Αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες σε πευκοδάσος και έκαψε σπίτια στην Κινέτα.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το Λουτράκι. Το ενεργό μέτωπο εντοπίζεται σε δύσβατη περιοχή, μέσα σε χαράδρα κοντά στους Αγίους Θεοδώρους. Στην περιοχή επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο. Τα πέντε ελικόπτερα και το ένα αεροσκάφος που έπαιρναν μέρος στις επιχειρήσεις κατάσβεσης αποσύρθηκαν λόγω νύχτας και θα επιστρέψουν με το πρώτο φως της ημέρας. Να σημειωθεί ότι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Επιπλέον, συμμετέχουν τέσσερα εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και έξι μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης-Βουλιαγμένης, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με τρία μηχανήματα έργου.

Εκκενώνονται προληπτικά κοινότητες και μία κατασκήνωση

Σε προληπτική εκκένωση των οικισμών Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία, Κατσιβίρι, Νέα Ζωή και Αναγέννηση στο Λουτράκι, καθώς και κατασκήνωσης στο Αλεποχώρι, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, προχωρούν οι τοπικές Αρχές.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας, Καλλίρης εξήγησε πως «η απόφαση για προληπτική εκκένωση ελήφθη, επειδή το μέτωπο της φωτιάς στην Κινέττα "πέρασε" στην Κορινθία και προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο, σε περίπτωση που αλλάξουν διεύθυνση οι άνεμοι, θελήσαμε να κινηθούμε έγκαιρα». Όπως πρόσθεσε «στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες».

Όσον αφορά στο άλλο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Ζεμενό, ο Πελοπίδας Καλλίρης είπε στο ΑΠΕ, ότι «δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές» .