Μαζική εκκένωση στην Κινέτα εξαιτίας της φωτιάς – Έκλεισε η Εθνική Οδός

Μαζική εκκένωση στην Κινέτα εξαιτίας της φωτιάς – Έκλεισε η Εθνική Οδός

Οι άνεμοι μετακινούν το μέτωπο της φωτιάς - Με τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 μοιάζει το μέτωπο στα Γεράνεια

Πύρινη κόλαση στην Κινέτα. Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στα Γεράνεια Όρη γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη αφού οι πολύ ισχυροί άνεμοι μετακινούν συνεχώς το μέτωπο της φωτιάς, δυσκολεύοντας ιδιαίτερα το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Εκκενώθηκαν περίπου στις 15.00 οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας καθώς οι φλόγες απειλούν σπίτια και ανθρώπινες ζωές.

Η εκκένωση έγινε με προτροπή της Πυροσβεστικής.

Λόγω της πυρκαγιάς, που έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, έκλεισαν από τις 16.00 περίπου της Δευτέρας η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39-ο έως το 57-ο χλμ.

Με εντολή της αστυνομίας λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς έχουν διακοπεί στην περιοχή και τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Η Πυροσβεστική ενισχύει συνεχώς τις δυνάμεις της στο μέτωπο της φωτιάς καθώς οι συνθήκες γίνονται όλο και πιο δύσκολες.

ΓΓΠΠ: Χαρακτηριστικά των πυρκαγιών του 2007 έχει η φωτιά στην Κινέτα

Χαρακτηριστικά των πυρκαγιών του 2007 αλλά με χαμηλότερες θερμοκρασίες έχει η πυρκαγιά στην Κινέτα σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη. «Αυτή η πυρκαγιά είναι από τα χειρότερα σενάρια που απευχόμασταν να αντιμετωπίσουμε φέτος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καπάκης και συμπλήρωσε:

«Πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές καθώς οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την πυκνή καύσιμη ύλη συνεργούν στην ταχύτατη εξέλιξή της. Καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για τον περιορισμό των συνεπειών αλλά οι καταβατικοί άνεμοι έχουν εξαπλώσει τις φλόγες και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών».

Όπως είπε ο κ. Καπάκης η πυρκαγιά δημιουργεί μικροκλίμα και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μην κινηθεί προς τη βορειοανατολική πλευρά των Γερανείων και συγκεκριμένα προς το Αλεποχώρι.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι μέσα στον οικισμό Πανόραμα αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για τον αν έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια.

Εικόνες Αποκάλυψης και κόλασης θυμίζει ο ουρανός της Αθήνας. Πυκνό σύννεφο καπνού από τη μεγάλη φωτιά της Κινέτας έχει κρύψει τον ήλιο. Οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι έχουν φέρει μέχρι το κέντρο της πόλης τους καπνούς.

Οι φωτογραφίες του news είναι του ρεπόρτερ μας, Γιάννη Κέμμου