Οι «κομάντος της Εκάλης» στην πυρκαγιά στο Μενίδι

Οι «κομάντος της Εκάλης» στην πυρκαγιά στο Μενίδι

Οι δηλώσεις του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κηφισιάς

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε υπαίθριο χώρο επιχείρησης, στην οδό Μονοματίου στο Μενίδι. Στο σημείο επιχειρούν είκοσι πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Στην άμεση παρέμβαση των «κομάντος της Εκάλης» και τον καταλυτικό τους ρόλο στην αποτροπή της προέκτασης της πυρκαγιάς από την επιχείρηση που φτιάχνει και αποθηκεύει παλέτες στην περιοχή του Μενιδίου, να φτάσει, σε αποθήκη με εύφλεκτα υλικά, στάθηκε με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κηφισιάς, Δημήτρης Λιανός.

«Το σήμα που πήραμε ήταν λίγο αμφιλεγόμενο, γιατί μας είπαν στην αρχή ότι είναι κάποια μονωτικά υλικά από κάποια πίσσα που αλείφουν. Βεβαίως, αμέσως μετά έγινε διάψευση και ήρθαμε επειγόντως, επειδή μας ζητήθηκε άμεσα νερό. Το πρώτο αυτοκίνητο που έφτασε, μαζί με την Πυροσβεστική, ήταν οι «κομάντος της Εκάλης». Πρόκειται για εθελοντές, που παρόλο το μικρό της ηλικίας τους είναι άριστα εκπαιδευμένοι και άρχισαν την κατάσβεση από εδάφους. Βεβαίως, ειδοποιήθηκαν άμεσα τα εναέρια μέσα, επενέβη και ο ΣΠΑΠ, όπως και όλες οι πολιτικές εκπροσωπήσεις», τόνισε αρχικά ο κ. Λιανός.

Για το είδος των επιχειρήσεων που πήραν φωτιά, είπε: «Οι επιχειρήσεις αυτές φτιάχνουν και αποθηκεύουν παλέτες. Το πώς προκλήθηκε η φωτιά, μπορεί να το απαντήσει μόνο η Πυροσβεστική».
Για το πόσο κοντά είναι σε κατοικημένη περιοχή, σημείωσε: «Παράπλευρα υπάρχουν οικείες. Το σπουδαιότερο είναι ότι αποφεύχθηκαν οι εκρήξεις και ο εμπρησμός της αποθήκης που υπάρχει παράπλευρα. Έχει μέσα εύφλεκτα υλικά, μονωτικά υλικά, ασετόν και διαλύτες. Ευτυχώς καταφέραμε και απομονώθηκε αυτή η περιοχή».

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος