Γυναίκα επιτίθεται και χαρακώνει βρέφη στα νότια προάστια

Γυναίκα επιτίθεται και χαρακώνει βρέφη στα νότια προάστια

Οι μεταμφιέσεις της και ο τρόπος που πλησιάζει τα θύματά της

Συναγερμός έχει σημάνει στα νότια προάστια της Αθήνας - κυρίως σε Άγιο Δημήτριο και Άλιμο - μετά τις καταγγελίες μητέρων για μία άγνωστη γυναίκα που επιτέθηκε και χαράκωσε τα μωρά τους με αιχμηρό αντικείμενο.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, όταν μία νεαρή μητέρα κρατώντας το μωρό της στην αγκαλιά περιμένει το ασανσέρ στο ισόγειο εμπορικού κέντρου. Μία γυναίκα, πάνω από πενήντα ετών, τους πλησίασε, στάθηκε ακριβώς πίσω από τη μάνα και με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο χαράκωσε τα πατουσάκια του μωρού.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της ιστορίας της στο Πρώτο Θέμα, άλλες δύο γυναίκες τηλεφώνησαν στην εφημερίδα και κατήγγειλαν μία ακριβώς ίδια ιστορία - η «μάγισσα» με το αιχμηρό αντικείμενο επιτέθηκε και στα δικά τους μωρά μέσα σε πολυκατάστημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για μία γυναίκα γύρω στα 50, με μαύρα ρούχα και ξανθά μαλλιά.

«Κάποια στιγμή την είδαμε να μπαίνει σε κάποιο γνωστό κατάστημα, για λίγο χάθηκε κι ύστερα την εντοπίσαμε να κατεβαίνει από τις κυλιόμενες σκάλες μεταμφιεσμένη σε κάποια άλλη: είχε αφήσει κάτω τα μαλλιά της, φορούσε άλλα ρούχα και γυαλιά» περιγράφει στο Πρώτο Θέμα μία από τις μητέρες.

Οι δύο γυναίκες, εξήγησαν στους αστυνομικούς τα περιστατικά δείχνοντάς τους τα χαρακωμένα ποδαράκια των παιδιών τους και όταν την εντόπισαν στο πολυκατάστημα - σύμφωνα με τις καταγγελίες των γυναικών - την άφησαν να φύγει αφού πρώτα μας είπαν ότι εξακρίβωσαν το επώνυμό της τηλεφωνικά.

Την ίδια ώρα η συγκεκριμένη γυναίκα αντεπιτίθεται στις μητέρες υποστηρίζοντας ότι έχει γιο εισαγγελέα και πως - αν της κάνουν μήνυση - θα πληρώσουν ακριβά τα όσα λένε. Τους λέει ακόμη ότι θα τις μηνύσει και πως θα τους πάρει τα παιδιά.

Πέρσι τον Ιούνιο η πρώτη επίθεση με... χαστούκια

To πρωί της Τετάρτης, μία ακόμη μητέρα επικοινώνησε με το Πρώτο Θέμα καταθέτοντας ότι πριν από περίπου ένα χρόνο είχε πέσει και το δικό της παιδί θύμα της συγκεκριμένης γυναίκας:

«Ήταν πέρσι τον Ιούνιο όταν η δυόμιση ετών κόρη μου βρισκόταν στον προαύλιο χώρο εμπορικού κέντρου των νοτίων προαστίων με τη γιαγιά της. Σε κάποια στιγμή, μία γυναίκα άνω των 50, μετρίου αναστήματος με ξανθά μαλλιά και μαύρα ρούχα πλησίασε το παιδί που καθόταν μέσα στο καρότσι, του χαμογέλασε, του μίλησε και ξαφνικά... άρχισε να το χαστουκίζει.... Η γιαγιά απευθύνθηκε στους υπαλλήλους της εταιρίας security με τους τελευταίους την εντοπίζουν την εν λόγω «κυρία» σε κάποιο όροφο του εμπορικού κέντρου. Εκείνη τότε υποδυόταν ότι δεν καταλάβαινε τι της έλεγαν, πως δεν μπορούσε να μιλήσει. Μέσα στον πανικό ένας τουρίστας είπε στη μητέρα μου ότι η ίδια γυναίκα είχε χαρακώσει πριν από λίγη ώρα και το δικό του παιδί μέσα στο μετρό...»