Στο στόχαστρο της «Λευκής Χήρας» και η Ελλάδα

Στο στόχαστρο της «Λευκής Χήρας» και η Ελλάδα

Σύμφωνα με την Daily Star η Βρετανίδα ισλαμίστρια σκοπεύει να χτυπήσει δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

Οι επικεφαλής των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών φοβούνται, ότι Βρετανοί τζιχαντιστές έχουν στρατολογήσει φανατικούς βομβιστές αυτοκτονίας, προκειμένου να πλήξουν τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Star, το οποίο αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα sigmalive.com.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρεται στη Samantha Lewthwaite, την επονομαζόμενη και ως «λευκή χήρα», η οποία πιστεύεται από τις Αρχές Ασφάλειας, ότι έχει εκπαιδεύσει δεκάδες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και λευκών που μεταστρέφονται στο Ισλάμ, όπως και η ίδια, για να χτυπήσουν σε θέρετρα όπως οι Ισπανικές ακτές, η Ελλάδα, η Τουρκία, οι Κανάριοι Νήσοι και η Κύπρος. «Τώρα, η MI5 πιστεύει, ότι φανατικοί από το ISIS και την Αλ Κάιντα θέλουν να ξεκινήσουν μια λεγόμενη "θεαματική" επίθεση το καλοκαίρι», σημειώνει η Daily Star.

Η 34χρονη Lewthwaite είναι η πιο περιζήτητη θηλυκή τρομοκράτης στον κόσμο. Πιστεύεται ότι ήταν υπεύθυνη για τον προγραμματισμό δεκάδων επιθέσεων αυτοκτονίας σε ολόκληρη την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. «Η ίδια είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και υπάρχουν φόβοι, ότι έχει στρατολογήσει έως και 30 τρομοκράτες, οι οποίοι έχουν διδαχθεί πώς να κατασκευάσουν γιλέκα αυτοκτονίας και να επιλέγουν τους δικούς τους στόχους», σημειώνεται.

Μια πηγή δήλωσε στην Daily Star, ότι «μια επίθεση σε έναν δημοφιλή προορισμό διακοπών θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τουρισμό. Το έχουμε δει στη Βόρεια Αφρική και στην Αίγυπτο, όπου ο τουρισμός είναι πλέον σχεδόν νεκρός». Η ίδια πηγή ανέφερε, ότι «η Λευκή Χήρα μισεί τη Βρετανία και όλα όσα αντιπροσωπεύει η Δύση. Έχει στρέψει την πλάτη της στη χώρα της και στην προηγούμενη ζωή της». Πρόσθεσε δε, ότι «έχει καθοδηγήσει δεκάδες γυναίκες τρομοκράτισσες και ευνοεί τους λευκούς να μεταστραφούν στο Ισλάμ, επειδή αισθάνεται ότι προσελκύουν λιγότερες υποψίες από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας».

Επίσης, όπως ανέφερε η ίδια πάντα πηγή «έχει πείσει πολλές γυναίκες εξτρεμίστριες, ότι πρέπει να θυσιάσουν τη ζωή τους, εάν θέλουν να είναι πραγματικοί υπηρέτες του Ισλάμ. Η Lewthwaite προσεγγίζει συνήθως πολύ ευάλωτες γυναίκες, που μπορούν εύκολα να χειραγωγηθούν». Σύμφωνα με το δημοσίευμα «περιβάλλει τον εαυτό της με σωματοφύλακες και απλώς εμπιστεύεται μια χούφτα ανθρώπους, που σχεδόν είναι όλες οι γυναίκες και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο εντοπισμός και η θανάτωσή της έχει αποδειχθεί τόσο δύσκολη».

Η Lewthwaite, η οποία μεγάλωσε στο Aylesbury μεταστράφηκε στο Ισλάμ ως έφηβη και αργότερα παντρεύτηκε τον φανατικό Τζαμαϊκανό Germaine Lindsay. Πήρε το ψευδώνυμό της, αφού πήρε μέρος στις επιθέσεις αυτοκτονίας του Λονδίνου στις 7 Ιουλίου του 2005, όπου πέθανε ο σύζυγός της και άλλοι 26 άνθρωποι.

Η Κυπριακή Αστυνομία πάντως εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «δεν συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας» από το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Star Sunday», που περιλαμβάνει την Κύπρο στους δυνητικούς στόχους ισλαμιστών τρομοκρατών αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, μετά από διερεύνηση σε συνεργασία και με υπηρεσίες άλλων χωρών και διεθνών οργανισμών, το δημοσίευμα φαίνεται ότι δεν ευσταθεί.