Σαν σήμερα, το 1989, ο Αντρέας Παπανδρέου παντρεύτηκε τη Μιμή

Σαν σήμερα, το 1989, ο Αντρέας Παπανδρέου παντρεύτηκε τη Μιμή

Ο γάμος που προκάλεσε σεισμό στο πανελλήνιο

Πρώτα ήταν το διάσημο νεύμα στο αεροπλάνο και μετά ο πιο πολύκροτος γάμος -  στις 13 Ιουλίου του 1989 η αεροσυνοδός Δήμητρα Λιάνη έγινε η τρίτη κατά σειρά σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παντρεύτηκε την αγαπημένη του Δήμητρα στον Ναό της Ελευθερώτριας της Πολιτείας και όλη η Ελλάδα για μήνες συζητούσε για το ζευγάρι - ο Α. Παπανδρέου ήταν τότε 70 ετών και η νύφη μόλις 35.

Η ερωτική σχέση της με τον Ανδρέα Παπανδρέου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1986, όταν η Δήμγητρα Λιάνη ήταν αεροσυνοδός στο αεροσκάφος που μετέφερε τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό στο Πεκίνο για επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Κάρολο Παπούλια και τον υπουργό Εμπορίου Γιώργο Κατσιφάρα.

Η σχέση έγινε ευρέως γνωστή κατά την κρίσιμη περίοδο όπου ο Ανδρέας Παπανδρέου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Λονδίνου Χέρφιλντ για εγχείρηση καρδιάς (1988) και η Λιάνη τον φρόντιζε και του συμπαραστάθηκε. Τελικά επισημοποιήθηκε με γάμο στις 13 Ιουλίου του 1989.

Με την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και του Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία το 1993, ανέλαβε τη διεύθυνση του ιδιαίτερου γραφείου του πρωθυπουργού, μέχρι το 1996. Εκείνη την περίοδο έγινε στόχος προσβλητικών δημοσιευμάτων από εφημερίδες, που δημοσίευσαν φωτογραφίες από την ιδιωτική ζωή της και την κατηγορούσαν ότι εκμεταλλευόταν τον βαριά άρρωστο Ανδρέα Παπανδρέου και κυβερνούσε την Ελλάδα με μία «αυλή» πιστών υποτακτικών που περιελάμβανε φίλες της αεροσυνοδούς της Ολυμπιακής Αεροπορίας και μοντέλα, καθώς και αξιωματικούς της Ε.Υ.Π. και της προσωπικής φρουράς του Ανδρέα Παπανδρέου.

Πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης με τη σειρά τους επιτέθηκαν σ'αυτές τις εφημερίδες και συμπαραστάθηκαν στην Δήμητρα Λιάνη, λέγοντας ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα ήταν άθλιες συκοφαντίες και απόπειρα χυδαίας εκμετάλλευσης της ιδιωτικής ζωής ενός ανθρώπου.

Μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου (23 Ιουνίου 1996) η Δήμητρα Λιάνη απασχόλησε τον τύπο με δημοσιεύματα γύρω από την τύχη της βίλας της οδού Αγράμπελης (πρώην βίλα Λουμίδη) στην Εκάλη, την οποία είχε χτίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά τον γάμο τους.