Πάρτυ στην Βουλιαγμένη στην «Πλαζ Λουκιανός Κηλαηδόνης»

Πάρτυ στην Βουλιαγμένη στην «Πλαζ Λουκιανός Κηλαηδόνης»

Αύριο το βράδυ η τελετή μετονομασίας της Ακτής σε «Πλαζ Λουκιανός Κηλαηδόνης», με μία μεγάλη συναυλία

Το όνομα του Λουκιανού Κηλαηδόνη - του καλλιτέχνη που την αγάπησε και την ύπνησε όσο κανένας άλλος - θα πάρει από αύριο η πλαζ της Βουλιαγμένης, όπως γνωστοποίησε μέσω  Facebook η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σύζυγος του εκλιπόντος, Άννα Βαγενά.

Την τελετή μετονομασίας της πλαζ Βουλιαγμένης σε «Πλαζ Λουκιανός Κηλαηδόνης» θα συνοδεύσει μία μουσικοθεατρική παράσταση στις 21:00.  Η συναυλία «Πάμε μια βόλτα στη Βουλιαγμένη» θα γίνει στο γκαζόν της «Πλαζ Λουκιανός Κηλαηδόνης» μαζί με τον Δώρο Δημοσθένους, τον Φοίβο Δεληβοριά και την κόρη του Λουκιανού, Μαρία, στα τραγούδια του αξέχαστου συνθέτη.

«Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, στην οποία ανήκει η Πλαζ της Βουλιαγμένης, αποφάσισε να δοθεί το όνομα του Λουκιανού Κηλαηδόνη σε αυτήν. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά αυτή η απόφαση για εμένα και την οικογένειά μου. Ο Λουκιανός αγαπούσε τη Βουλιαγμένη, την τραγούδησε και νομίζω ότι την ανέδειξε με το περίφημο πάρτυ του» έγραψε η Άννα Βαγενά στη σελίδα της στο facebook.

Έχουν περάσει 35 χρόνια από το περίφημο «Πάρτυ στη Βουλιαγμένη» του Λουκιανού Κηλαηδόνη, την πανσέληνο του Ιουλίου 1983, που έμεινε στην ιστορία για τις χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσε την παραλία από τη στεριά και τη θάλασσα.

Μπορείτε να δείτε το παραθαλάσσιο «αθηναϊκό Woodstock» με την πρωτοφανή προσέλευση κόσμου, από το Αρχείο της ΕΡΤ, με εκτενή αποσπάσματα της συναυλίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...