Προφυλακιστέος 59χρονος για ασέλγια σε βάρος ανήλικων κοριτσιών

Προφυλακιστέος 59χρονος για ασέλγια σε βάρος ανήλικων κοριτσιών

Παρέσυρε τα θύματά του με δόλωμα ένα σκυλάκι που έχει

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Τρικάλων ο 59χρονος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της περασμένης Κυριακής, έπειτα από τις καταγγελίες οικογενειών τεσσάρων κοριτσιών ηλικίας από 10 έως 12 ετών για ασέλγεια σε βάρος τους, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα trikalavoice.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 59χρονος απειλήθηκε με λιντσάρισμα από συγγενείς και φίλους των παιδιών, που τον περίμεναν έξω από τα δικαστήρια, με αποτέλεσμα να τον φυγαδεύσουν αρχικά οι αστυνομικοί και να επιστρέψει στα δικαστήρια λίγες ώρες αργότερα από το προγραμματισμένο. Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του, ωστόσο δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του.

Πηγές του trikalavoice.gr αναφέρουν, ότι οι καταθέσεις των κοριτσιών τα οποία εξετάστηκαν από ειδικούς, ήταν «καταπέλτης». Φέρεται να τα προσέλκυε με το σκυλάκι που είχε στο γκαράζ του, να τα ακινητοποιούσε δια της βίας και να ασκούσε και ψυχική βία εναντίον τους, απειλώντας τα πως αν μιλούσαν θα πάθαιναν κακό οι γονείς τους.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Σαμαρτζής, ο οποίος εκπροσωπεί τις οικογένειες των κοριτσιών αναφέρει πως «το μοναδικό ίσως απόλυτα υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας είναι αυτό που σχετίζεται με την παιδική ηλικία και τα παιδιά. Οποιαδήποτε συμπεριφορά και επέμβαση και μάλιστα τέτοιου είδους, σε παιδικές ψυχές είναι εκτός από ποινικά κολάσιμη και ηθικά απαράδεκτη. Κάθε ενήλικος που δύναται να φτάσει σε τέτοιες συμπεριφορές αποτελεί δείγμα νοσηρών κινήτρων και χρήζει ανάλογης μεταχείρισης. Ύψιστο αγαθό η παιδική ψυχή. Η δικαιοσύνη αρωγός και θεματοφύλακας της».

Παρακαλούμε περιμένετε ...