Αλαλούμ με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα τρένα

Αλαλούμ με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα τρένα

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσέφυγε στη δικαιοσύνη

Ένταση μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών προκάλεσαν  οι  εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας, που ξεκινούν από αύριο  έως και τις 20 Ιουλίου.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσέφυγε στη δικαιοσύνη, η οποία, εάν και δεν εξέδωσε οριστική απόφαση, προχώρησε σε προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις, έως ότου αποφανθεί τελεσίδικα, πιθανότατα την Πέμπτη ή την Παρασκευή όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

H ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι οι εξαγγελθείσες, από την ΠΟΣ, στάσεις εργασίας δεν ισχύουν για αύριο, Τετάρτη 11/07 και ως  εκ τούτου, όλα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα διεξαχθούν κανονικά.

Από την πλευρά της, η ΠΟΣ σημειώνει ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν κανονικά στις υπόλοιπες σιδηροδρομικές εταιρείες, πλην της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ωστόσο όμως είναι ορατός ο κίνδυνος να μην πραγματοποιηθούν δρομολόγια σε προαστιακό και τρένα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγγειλε η ΠΟΣ σε ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΕΡΓΟΣΕ & ΓΑΙΑΟΣΕ: Τετάρτη 11, Παρασκευή 13, Δευτέρα 16 και Τετάρτη 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μεταξύ 5.00-8.00,13.00-16.00 και 21.00-00.00, ενώ την Παρασκευή 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.