Συναγερμός στην Πάτρα για κρούσμα ελονοσίας

Συναγερμός στην Πάτρα για κρούσμα ελονοσίας

Ο άνδρας εργαζόταν περιστασιακά στις αγροτικές εκτάσεις της Βουπρασίας και της Δυτικής Αχαΐας

Στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» στην Πάτρα νοσηλεύεται ένας αλλοδαπός μετανάστης εργάτης γης εδώ και μερικές ημέρες, καθώς διαγνώστηκε με ελονοσία. Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν περιστασιακά στις αγροτικές εκτάσεις της Βουπρασίας και της Δυτικής Αχαΐας και στα μέσα της περασμένης εβδομάδας εμφάνισε τα συμπτώματα που τον οδήγησαν στον νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ελονοσία όπως αναφέρει το patrisnews.com.

Η ζωή του δεν κινδυνεύει, ώστοσο υπάρχει ανησυχία λόγω του ότι η ελονοσία είναι μεταδοτική ασθένεια, με ξενιστή τα κουνούπια.

Ήδη από χθες ξεκίνησαν ενημερωτικές συναντήσεις των στελεχών της Διεύθυνσης Υγείας της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με παραγωγούς, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική συζήτηση για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν για να αποτραπεί νέο κρούσμα.

Ο Βοηθός Περιφερειάρχη Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνης Χαροκόπος, δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» ότι δεν συντρέχει λόγος πανικού και ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι εργάζονται στην ύπαιθρο, να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

«Η Διεύθυνση Υγείας ξεκίνησε νέο γύρο ενημερωτικών συναντήσεων. Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα ψεκασμού για τα κουνούπια από την Περιφέρεια, ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, για την επόμενη τριετία, με στόχο να θωρακίσει την περιοχή και να προστατέψει τους παραγωγούς και τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα», τόνισε ο κ. Χαροκόπος.