Τουρίστες πήγαν για βουτιές σε απομακρυσμένη παραλία και βρήκαν πτώμα

Τουρίστες πήγαν για βουτιές σε απομακρυσμένη παραλία και βρήκαν πτώμα

Γερμανοί κολυμβητές είδαν τη μουμιοποιημένη σορό που ξέβρασε η θάλασσα

Αντιμέτωποι με ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκαν Γερμανοί τουρίστες στο νησάκι Κουλούρα στα νοτιοανατολικά της Μεθώνης, όπως γράφει η εφημερίδα «Ελευθερία» της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, οι Γερμανοί κολυμπούσαν στην περιοχή, όταν ξαφνικά αντίκρισαν ένα πτώμα χωρίς χέρια και σαγόνι, το οποίο ξέβρασε η θάλασσα 4-5 μέτρα από την ακτή, μπλεγμένο με καλάμια, κλαδιά και σκουπίδια, ενώ ό, τι είχε απομείνει από τη σάρκα, ξεράθηκε από τον ήλιο με αποτέλεσμα να μουμιοποιηθεί το δέρμα, κάνοντας δύσκολο να αναγνωρίσει κανείς, αν τα χαρακτηριστικά είναι αντρικά ή γυναικεία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η σορός είχε μείνει πολύ καιρό στο νερό. Αρχικά, το ζευγάρι των κολυμβητών ειδοποίησε την Αστυνομία και αυτή το Λιμεναρχείο Πύλου, που έχει και την ευθύνη της προανάκρισης.

Αυτό που προκύπτει μέχρι τώρα από την επιτόπια αυτοψία, είναι ότι πιθανόν το πτώμα να ανήκει σε γυναίκα και αυτό είναι ένα συμπέρασμα που προκύπτει από το εσώρουχο που φορούσε. Επίσης, οι πρώτες ενδείξεις δεν δείχνουν να πρόκειται για έγκλημα, καθώς δεν φαινόταν να έχει υποστεί κακώσεις που να παραπέμπουν σε κάτι τέτοιο. Οπότε, τις απαντήσεις θα τις δώσει πλέον ο ιατροδικαστής της Κορίνθου, όπου και μεταφέρθηκε το πτώμα για να γίνει νεκροψία-νεκροτομή και να ληφθούν δείγματα DNA.

Οι έρευνες από πλευράς των ανακριτικών αρχών έχουν στραφεί στις αναζητήσεις εξαφανισμένων. Δεν αποκλείουν όμως να πρόκειται για τη σορό κάποιας παράτυπης μετανάστριας, καθώς οι ακτές στην ευρύτερη περιοχή χρησιμοποιούνται από διακινητές ως σημεία επιβίβασης και αποβίβασης.