Αψήφισαν τον ναυαγοσώστη και κινδύνεψαν να πνιγούν

Αψήφισαν τον ναυαγοσώστη και κινδύνεψαν να πνιγούν

Αρκετοί ηλικιωμένοι αγνόησαν την προειδοποίηση για την επικινδυνότητα της θάλασσας

Σε τραγωδία παραλίγο να εξελιχθεί το κολύμπι στην παραλία της Σπιάντζας στο νομό Ηλείας για αρκετούς λουόμενους, οι οποίοι παρά τις όχι και τόσο ευνοϊκές συνθήκες και την προειδοποίηση του ναυαγοσώστη, μπήκαν στην θάλασσα, που είχε αρχίσει να «φουσκώνει» επικίνδυνα και κινδύνεψαν να πνιγούν, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα ilialive.gr.

Κυρίως ηλικιωμένα άτομα άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, καθώς αδυνατούσαν να βγουν με ασφάλεια έξω από τη θάλασσα. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα χρειάστηκαν βοήθεια και σε μια περίπτωση μια γυναίκα κατέρρευσε και χρειάστηκε πρώτα παροχή οξυγόνου και έπειτα διακομιδή στο νοσοκομείο του Πύργου για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Ο ναυαγοσώστης Σταύρος Κωνσταντίνου έβγαλε με ασφάλεια δύο άτομα, που είχαν παρασυρθεί από τα ρεύματα της θάλασσας, ενώ γρήγορα βρέθηκε στο πλευρό του ο εκπαιδευμένος σε παροχή βοήθειας επιπέδου ΕΚΑΒ και ναυαγοσώστης στο παρελθόν επί μακρόν στην παραλία της Σπιάντζας Χρήστος Κούλης.

Μαζί έβγαλαν ακόμα έναν άντρα και τη σύζυγό του, που κατέρρευσε και χρειάστηκε την παροχή πρώτων βοηθειών, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Λιμεναρχείο Κατακόλου που είχε παρουσία με στελέχη του στο σημείο.