Διέπραξαν περισσότερες από 100 κλοπές στη Ρόδο

Διέπραξαν περισσότερες από 100 κλοπές στη Ρόδο

Καταδικάστηκαν οι δύο από τους τρεις δράστες, ενώ ο «εγκέφαλος» διαφεύγει της σύλληψης

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο Βούλγαροι ηλικίας 26 και 37 ετών, οι οποίοι μαζί με 62χρονο συμπατριώτη τους κατηγορούνται για τη διάπραξη περισσοτέρων από 100 κλοπές σε μεγάλα σούπερ-μάρκετ του νησιού, μονοκατοικίες και πολυτελή σπίτια στην νότια Ρόδο, όπως γράφει η εφημερίδα «Ροδιακή».

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Νοέμβριο του 2014 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, αλλά ο 26χρονος και ο 37χρονος συνελήφθησαν το φθινόπωρο του 2017, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσε ένταλμα της ανακρίτριας Ρόδου για αυτές τις κλοπές, τις οποίες φέρονται να διέπραξαν το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2013 έως και το Νοέμβριο του 2014. Σε ό, τι αφορά τον 62χρονο, είναι φυγόδικος και έτσι στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν μόνο οι δύο συγκατηγορούμενοι του.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο αλλοδαπούς και επέβαλε στον 26χρονο ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή στον 37χρονο αλλοδαπό. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, η «δράση» των αλλοδαπών ξεκίνησε τουλάχιστον στις αρχές του 2013 και «αρχηγός» της σπείρας φέρεται να είναι ο 62χρονος Βούλγαρος, ο οποίος «συντόνιζε» τους δύο συμπατριώτες του και αποφάσιζε σε ποιες περιοχές θα «δραστηριοποιηθούν».

Από την προανάκριση των αστυνομικών διαπιστώθηκε, ότι οι δράστες είτε με το αυτοκίνητο του 62χρονου, είτε ενοικιάζοντας άλλα οχήματα, μετέβαιναν στην νότια Ρόδο και κυρίως στις περιοχές Γεννάδι, Λίνδο, Πεύκους και Λάρδο. Εκεί επέλεγαν κατοικίες ή ακόμη και πολυτελή βίλες, που βρίσκονταν σε αραιοκατοικημένες περιοχές και γνώριζαν, ότι απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες τους και σε αυτές έκαναν τις διαρρήξεις. Οι ίδιοι όμως «χτυπούσαν» και σε μεγάλα σούπερ-μάρκετ του νησιού μας, από όπου και αφαιρούσαν τρόφιμα και άλλα αντικείμενα, ενώ δεν δίστασαν να κλέψουν ακόμη και από κεντρικό κατάστημα καλλυντικών. Στην τελευταία επιχείρηση, οι δράστες έπαιρναν τα δοκιμαστικά μπουκάλια (με αρώματα κ.α.), αφαιρούσαν τις ετικέτες και το αντικλεπτικό και τα έπαιρναν μαζί τους φεύγοντας!

Υπολογίζεται ότι οι τρεις Βούλγαροι διέπραξαν τουλάχιστον 100 κλοπές από τα σούπερ-μάρκετ, ενώ το αυτοκίνητο του 62χρονου εντοπίστηκε στις 07-10-2014 και αφού ερευνήθηκε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και προϊόντα κλοπής προερχόμενα από σούπερ-μάρκετ.