Πολιτικό άσυλο σε έναν ακόμη Τούρκο αξιωματικό

Πολιτικό άσυλο σε έναν ακόμη Τούρκο αξιωματικό

Είναι ο τρίτος Τούρκος που παίρνει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας

Πολιτικό άσυλο σε έναν ακόμη Τούρκο αξιωματικό, ο οποίος έφτασε στη χώρα μας μαζί με επτά συναδέλφους του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα, έδωσε η δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου. Είναι ο τρίτος κατά σειρά Τούρκος που παίρνει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κριθούν από την αρμόδια επιτροπή οι αιτήσεις και των υπόλοιπων πέντε αξιωματικών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να καταθέσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης για την χορήγηση ασύλου, όπως άλλωστε έκανε και τις δυο προηγούμενες φορές.

Ωστόσο, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης πιλοτικά από το ΣτΕ, και εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης με την οποία δικαιώθηκαν οι «8», όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, η κίνηση αυτή ουσιαστικά έχει τυπικό χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «8» έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά τη λήξη της διοικητικής τους κράτησης, τον περασμένο Μάιο και έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο όπου φυλάσσονται, για λόγους ασφαλείας, ολόκληρο το εικοσιτετράωρο.