«Έσπασαν» τα ισόβια για το φονικό από μπαλωθιές στην Ασή Γωνιά

«Έσπασαν» τα ισόβια για το φονικό από μπαλωθιές στην Ασή Γωνιά

Ο 44χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο 25χρονου καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ποινή φυλάκισης 5 ετών και 11 μηνών επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων σε 44χρόνο, που κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια του 25 χρόνου Γιώργου Γυπαράκη κατά τη διάρκεια κοινωνικής συνάντησης την Κυριακή του Πάσχα του 2014 στο χωριό Ασή Γωνιά του Ρεθύμνου.

Ο 25χρόνος είχε χάσει τη ζωή του από μπαλωθιές, που «έπεσαν» σε αυλή σπιτιού. Για την ίδια υπόθεση κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και κατοχή πυρομαχικών ένας 27χρόνος, ο κάτοχος του όπλου με το οποίο «έπεσαν» οι πυροβολισμοί από το χέρι του 44 χρόνου. Μάλιστα, ο 27χρόνος στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή, είχε τραυματιστεί και αυτός σοβαρά, χάνοντας από τους άσκοπους πυροβολισμούς το ένα του μάτι.

Σε πρώτο βαθμό ο 44χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο του 25 χρόνου και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του 27χρόνου, ο οποίος κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο δήλωσε, ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη κατά του 44 χρόνου, με τον οποίο έχει συγγενική σχέση. Πρωτόδικα στον 27χρόνο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 11 ετών.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας του Εφετείου μίλησε για αμέλεια και όχι ενδεχόμενο δόλο από την πλευρά του 44 χρόνου. Ωστόσο ήταν καταπέλτης μιλώντας για το φαινόμενο των άσκοπων πυροβολισμών και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας που έχουν κοστίσει πολλές ανθρώπινες ζωές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...