Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία μελών της σπείρας των πορτοφολάδων

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία μελών της σπείρας των πορτοφολάδων

Είχαν στο στόχαστρό τους τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας

Τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 40 αλλοδαπών, μελών εγκληματικού δικτύου που διέπραττε συστηματικά κλοπές πορτοφολιών και λοιπών αντικειμένων από τουρίστες και επισκέπτες σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα με σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Δείτε εδώ τα στοιχεία τους

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι 27-12-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στην διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις προκειμένου δια της δημοσιοποιήσεως των στοιχείων τους να προσέλθουν προς τις Αστυνομικές Αρχές και τυχόν έτερα παθόντα πρόσωπα.

Επιπλέον για να ταυτοποιηθούν αφενός τα στοιχεία των λοιπών αγνώστων δραστών που είχαν δραστηριότητα στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση και αφετέρου για να ταυτοποιηθούν οι μισθωμένοι χώροι οι οποίοι χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ως αποθηκευτικοί χώροι κλοπιμαίων αλλά και ως σημεία συνάντησης των μελών της.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.