Σε απόσταση αναπνοής από τις Οινούσσες το «Πίρι Ρέις»

Σε απόσταση αναπνοής από τις Οινούσσες το «Πίρι Ρέις»

Δείτε την πορεία του σκάφους κοντά στην ελληνική νησίδα

Κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τις Οινούσσες κινήθηκε το ερευνητικό-ωκεανογραφικό σκάφος «Πίρι Ρέις» όπως φαίνεται από τα στοιχεία της διαδρομής του που δίνει η ιστοσελίδα marinetraffic και επιβεβαιώνει πηγή του Πολεμικού Ναυτικού στο news.gr.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Αύριο λήγει η NAVTEX 0677/18 με την οποία η Άγκυρα μέσω του σταθμού της Σμύρνης είχε εξαγγείλει ότι το πλοίο θα βγει για έρευνες κοντά στον κόλπο του Ildir το χρονικό διάστημα από 27 μέχρι και 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την πορεία που έχει δηλωθεί στο marinetraffic το «Πίρι Ρέις» πρόκειται να κατευθυνθεί στο λιμάνι του Ildir τις επόμενες ώρες.

Με την συγκεκριμένη NAVTEX η Τουρκία δεν παραβιάζει βέβαια ελληνικά χωρικά ύδατα ωστόσο εμφανίζει στο Αιγαίο και δίπλα στις νησίδες των Οινουσσών, πάνω από τις οποίες έχουν πετάξει ουκ ολίγες φορές τουρκικά μαχητικά ανεβάζοντας την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ένα σκάφος που έχει συνδέσει το όνομά του με μία από τις πιο σοβαρές κρίσεις ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.

Πηγή του Πολεμικού Ναυτικού που μίλησε στο news.gr επιβεβαίωσε πως μέχρι στιγμής το τουρκικό ερευνητικό κινείται κοντά μεν στην οριογραμμή αλλά στα τουρκικά χωρικά ύδατα και παρακολουθείται στενά από πλωτό του Λιμενικού.

1
σχόλιο
  1. avatar evangelia tsihlaki

    bravo bravissimo !

Παρακαλούμε περιμένετε ...