Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου από ορμητικά νερά

Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου από ορμητικά νερά

Δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ανθρώπων στην Πυροσβεστική

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο σε μια λωρίδα. Στο ρεύμα προς Αθήνα η κίνηση διεξάγεται κανονικά. Επίσης σύμφωνα με την Τροχαία υπάρχει δυσχέρεια από το ύψος του Δαφνίου έως τα διυλιστήρια. Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στην Αττική Οδό εκτός από την έξοδο προς Μάνδρα η οποία παραμένει κλειστή.

Διακοπή της κυκλοφορίας υπάρχει και στην οδό Πειραιώς από Χαμοστέρνας έως Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα και στην Αττική οδό πραγματοποιούνται εκτροπές στο ύψος της εξόδου Ε8 προς Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Νωρίτερα έκλεισαν τόσο η νέα όσο και η παλιά Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου και στα δυο ρεύματα λόγω ορμητικών νερών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή.

Η κυκλοφορία είχε διακοπεί από τη γέφυρα της Μάνδρας, στο 29ο χιλιόμετρο της νέας Ε.Ο. προς την κατεύθυνση της Κορίνθου. Όπως είχε ανακοινώσει η Τροχαία, η παλιά Ε.Ο. Αθηνων - Κορίνθου έκλεισε από το 33ο χιλιομετρο έως Ναυπηγεία Ελευσίνας, καθώς και οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Μάνδρα και Μαγούλα και η παλαιά Ε.Ο. Αθηνών-Θηβών από τον κόμβο Μάνδρας.

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις  μετακινήσεις στις περιοχές αυτές.

Τα συνεργεία κάνουν εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται προς Κόρινθο πίσω στην Αθήνα, στο ύψος των διοδίων.

Εγκλωβισμένοι σε Μάνδρα - Μαγούλα - Μέγαρα

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα 95 κλήσεις, συνολικά, από την ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας- Μαγούλας, για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας σε πολίτες, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Ειδικότερα, οι 60 κλήσεις αφορούν σε αντλήσεις υδάτων και οι 35 σε παροχή βοήθειας.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα.