Αεροφωτογραφίες από Μάνδρα μετά την καταιγίδα

Αεροφωτογραφίες από Μάνδρα μετά την καταιγίδα

Ο εφιάλτης του περασμένου Νοεμβρίου ζωντάνεψε ξανά

Η πολύπαθη Μάνδρα και η γύρω περιοχή πνίγηκαν για μια ακόμα φορά το βράδυ της Τρίτης από τη δυνατή νεροποντή, η οποία θύμισε την πλημμύρα του περασμένου Νοεμβρίου, που στοίχισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους.

Με το πρώτο φως της μέρας, οι κάτοικοι μετρούσαν τις πληγές τους από τα ποτάμια λάσπης και φερτών υλικών που δημιούργησε η καταιγίδα και τα οποία πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ για ώρες από χθες το απόγευμα παρέμεναν κλειστές η παλαιά εθνική οδός Αθήνας - Θήβας σε όλο το μήκος της, η παλαιά εθνική Αθηνών - Κορίνθου στη Νέα Πέραμο, οι κεντρικοί δρόμοι της Μάνδρας και η έξοδος της Αττικής Οδού.

Δύσκολες ώρες έζησαν και αρκετοί πολίτες που εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν σώοι. Ειδικότερα, τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν ανθρώπους σε δέκα περιπτώσεις από ταράτσες σπιτιών και αυτοκίνητα στη Μάνδρα και σε άλλες πέντε περιπτώσεις στη Νέα Πέραμο.

Το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε τη νύχτα συνολικά 83 κλήσεις για πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Άντληση υδάτων έγινε σε 49 οικήματα.

Σημειώνεται ότι η Μάνδρα είχε κηρυχθεί σε εξάμηνη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατάσταση η οποία ανανεώθηκε πρόσφατα για άλλους έξι μήνες, οπότε ισχύει έως και τον Νοέμβριο.