Ακόμη μια «πράξη» από τον «πόλεμο της νύχτας» η επίθεση στο Παλαιό Φάληρο

Ακόμη μια «πράξη» από τον «πόλεμο της νύχτας» η επίθεση στο Παλαιό Φάληρο

Οι «εκκαθαρίσεις» στο χώρο της νύχτας που ξεκίνησαν με τη δολοφονία Γρίβα και συνεχίστηκαν με την εκτέλεση του Στεφανάκου

Ενέδρα θανάτου είχαν στήσει οι άγνωστοι δράστες στον 45χρονο στο Παλαιό Φάληρο. Το θύμα, που τελικά υπέκυψε στα τραύματά του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ήταν πολύ γνωστό στον χώρο του υποκόσμου και της νύχτας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η μαφιόζικη δολοφονία είναι ακόμη μια «πράξη» στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό, με διαδοχικές δολοφονίες αρχηγικών στελεχών της νύχτας.

Το θύμα, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έδωσε μάχη με τους εκτελεστές του, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, βαρύτατα τραυματιμένος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαιας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε.

Οι δράστες, οι οποίοι -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ- εκτελούσαν «συμβόλαιο θανάτου», «γάζωσαν» τον 45χρονο με καλάσνικοφ, έξω από πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Ναϊάδων και Αίαντος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατα Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ πιθανότατα υπήρχε και μια μοτοσικλέτα και προσέγγισαν τον 45χρονο μάλλον την ώρα που έβγαινε από την πολυκατοικία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το θύμα ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς με πιστόλι που είχε πάνω του.

Στον τόπο της αιματηρής επίθεσης βρέθηκαν πολλοί κάλυκες από Καλάσνικοφ και πιστόλι, οι οποίοι θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να γίνει βαλλιστική έρευνα, για να διαπιστωθεί αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και αναζητούν υλικό από κάμερες, που τυχόν υπάρχουν στην περιοχή και οι οποίες ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τους δράστες πριν ή μετά την επίθεση.

«Εκκαθαρίσεις» στο χώρο της νύχτας με τις δολοφονίες Γρίβα και Στεφανάκου

Ο πόλεμος που ξέσπασε στη νύχτα τον τελευταίο καιρό άνοιξε με τη δολοφονία του Βασίλη Γρίβα, έξω από το σχολείο του γιου του και κορυφώθηκε με τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου στις αρχές του χρόνου.

Τότε οι αρχές ερευνούσαν πιθανή εμπλοκή ομάδας από την Ελευσίνα, με την οποία ο Στεφανάκος είχε θανάσιμη έχθρα αλλά και τον ενδεχόμενο ρόλο που μπορεί να έπαιξε άλλη μία φατρία του οργανωμένου εγκλήματος με αρχηγό τον βαρυποινίτη που ήταν ελεύθερος τους τελευταίους μήνες, γνωστό με το προσωνύμιο «Νταίζη» ή «Καράφλας».

Ο νέος κύκλος αίματος άνοιξε με τη δολοφονία του Γρίβα τον Μάιο του 2017. Τότε αστυνομικές πηγές έλεγαν ότι η δολοφονία του 47χρονου έγινε σε εκτέλεση «συμβολαίου» θανάτου, που υπέγραψαν παλαιοί αντίπαλοί του.

Ήταν περίπου ένα τέταρτο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης όταν το παλιό φερόμενο ως πρωτοπαλίκαρο της ομάδας Καλαποθαράκου, Βασίλης Γρίβας, άφηνε το παιδί του στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών, επί της οδού Σαλώνων.

Ξαφνικά, εμφανίστηκε ένα Ι.Χ. μάρκας Hyundai, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις κουκουλοφόροι. Ένας εξ αυτών, ο πιο μικροκαμωμένος ήταν ο εκτελεστής του. Βγήκε από το αυτοκίνητο, πλησίασε το σταματημένο αυτοκίνητο του Γρίβα και πυροβόλησε τουλάχιστον 9 φορές εναντίον του γαζώνοντας το θύμα και σωριάζοντάς τον νεκρό μέσα στο αυτοκίνητό του, δίπλα στο μικρό παιδί του. Η μπλούζα του μικρού γέμισε αίματα και έτρεξε στον δάσκαλό του καλώντας σε βοήθεια, ήταν όμως ήδη αργά για τον πατέρα του.

Λίγους μήνες αργότερα νεκρός έπεφτε ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος στο Χαϊδάρι.

Επαγγελματική και μελετημένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια χαρακτήριζαν τότε οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής τη μαφιόζικη εκτέλεση μέσα στο αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο του, στη λεωφόρο Αθηνών 302 στο Χαϊδάρι.

Ο εκτελεστής με το καλάσνικοφ «γάζωσε» τον Στεφανάκο με 29 σφαίρες, πριν αυτός, αλλά και ένας συνοδός του, ο οποίος τον ακολουθούσε, να κάνουν την παραμικρή κίνηση, όπως διαπιστώνεται από τους κάλυκες που βρέθηκαν μέσα και έξω από το αυτοκίνητο.

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν ακριβείς πληροφορίες και περίμεναν υπομονετικά την κατάλληλη στιγμή, που θα έβρισκαν χαλαρή την προστασία του 57χρονου, ο οποίος είχε πάντα μαζί του τουλάχιστον έναν συνοδό.