Η ακροδεξιά «Κρυπτεία» πίσω από την επίθεση στο πρώην ΠΙΚΠΑ

Η ακροδεξιά «Κρυπτεία» πίσω από την επίθεση στο πρώην ΠΙΚΠΑ

«Δεν θα αφήσουμε κανένα αντιρατσιστικό καθίκι όρθιο»

Η ακροδεξιά οργάνωση «Κρυπτεία», με τηλεφώνημα σε ιστοσελίδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων

Ο άγνωστος φέρεται να είπε στο χθεσινό τηλεφώνημα ότι: «Ο αγώνας μας κλιμακώνεται μετά τον εμπρησμό στη Μανωλάδα. Δεν θα αφήσουμε κανένα αντιρατσιστικό καθίκι όρθιο. Οι επιθέσεις μας σε καταλήψεις αντιρατσιστών θα κλιμακωθούν», αναφερόμενος επίσης στην εμπρηστική επίθεση στον καταυλισμό των μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα που έγινε πριν από λίγες ημέρες και προκάλεσε την καταστροφή των παραπηγμάτων στα οποία διέμεναν.

Η επίθεση στο κατειλημμένο πρώην ΠΙΚΠΑ που λειτουργούσε ως κοινωνικός χώρος για την υγεία πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα της Κυριακής, όταν περίπου 30-40 επιτιθέμενοι φώναξαν συνθήματα εναντίον του αναρχικού χώρου και  της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και ξυλοκόπησαν ένα νεαρό άτομο που βρισκόταν στο σημείο.

Μετά την επίθεση στην περιοχή συγκεντρώθηκε κόσμος και οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή στα γύρω στενά. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν έξι προσαγωγές ατόμων που προσπάθησαν να κυνηγήσουν τους επιτιθέμενους. Όλοι τους αργά το βράδυ αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον τους.

Εκτός από τις δύο αυτές ενέργειες, η οργάνωση «Κρυπτεία» έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ από το Αφγανιστάν το περασμένο φθινόπωρο, ο οποίος είχε βγει σημαιοφόρος του σχολείου του για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.