Λαγανάς ώρα μηδέν ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αμερικανού

Λαγανάς ώρα μηδέν ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αμερικανού

Έντονη είναι και η παρουσία ιδιωτικών security στην περιοχή

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αμερικανού Bakari Henderson και η τοπική κοινωνία εμφανίζεται προβληματισμένη. Σε ρεπορτάζ του το τοπικό πόρταλ imerazante.gr, ο κεντρικός δρόμος του Λαγανά είναι μέρος όπου συγκεντρώνει χιλιάδες ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο για τις διακοπές τους και διασκεδάζουν στην περιοχή. Είναι, όμως και το μέρος που «ταλαιπωρείται» από διάφορα περιστατικά που τον δυσφημούν. Ήδη από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν δεν έχουν λείψει οι μικροσυμπλοκές, οι ξυλοδαρμοί, οι απόπειρες βιασμού και πολλές ακόμη περιπτώσεις παραβατικότητας.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής από την πρώτη στιγμή έχουν ζητήσει την συνδρομή της αστυνομίας και την περιμένουν να έχει έντονη παρουσία στον Λαγανά για να αποφευχθούν θλιβερά περιστατικά.

Κυρίως, έντονος είναι ο προβληματισμός, τις νυχτερινές ώρες, αλλά και για τις υποδομές και παροχές που κάθε χρόνο ζητούν αλλά ποτέ δεν έχουν. Περισσότερες περιπολίες από την Αστυνομία, περισσότερα μεικτά κλιμάκια από υπηρεσίες του δημοσίου, περισσότερη συνεργασία όλων μεταξύ τους. Αυτό είναι το αίτημα που καταθέτουν και φέτος. Θέλουν να αφήσουν πίσω την κακή εικόνα που μέχρι σήμερα διαφήμιζε αρνητικά το νησί, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, περιορίζοντας τα χρόνια προβλήματα της παραβατικότητας που κάνουν την εμφάνισή τους, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής εμφανίζεται διατεθειμένος να μην επιτρέψει άλλα τέτοια περιστατικά και αφού έχει ζητήσει από τους επιχειρηματίες να προβληματιστούν και να αλλάξουν νοοτροπίες του παρελθόντος, ξεκαθάρισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί για όλους χωρίς καμία ανοχή. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η παρουσία της αστυνομίας στο Λαγανά θα είναι εντονότερη και αποτελεσματικότερη, πέραν των αστυνομικών κλιμακίων ελέγχου, στόχο αποτελεί η σύσταση μεικτών κλιμακίων των δημοσίων ελεγκτικών και άλλων φορέων για διενέργεια παράλληλων ελέγχων.

Με ιδιωτικούς security

Έντονη είναι η παρουσία και ιδιωτικών security στον Λαγανά προκειμένου να υπάρξει μια αποτελεσματική συνδρομή στην δουλειά της αστυνομίας και να αποφευχθούν περιστατικά ανομίας στην περιοχή. Βέβαια οι επιχειρηματίες περιμένουν την αστυνομική αρχή να επιβάλει την τάξη στον Λαγανά και να έχει έντονη παρουσία όπως είχε πέρσι μετά τα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στον θάνατο του Αμερικανού τουρίστα, ενώ για άλλη μια φορά ζητούν από τις τοπικές αρχές να βρίσκονται στην περιοχή και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα.