Κινδύνεψαν να πνιγούν από τις πλημμύρες που έφερε η «Νεφέλη»

Κινδύνεψαν να πνιγούν από τις πλημμύρες που έφερε η «Νεφέλη»

Στο Βόλο δύο γυναίκες κινδύνεψαν να πνιγούν, όταν το αυτοκίνητό τους εγκλωβίστηκε στα νερά

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται σε παραλιακές περιοχές του νομού Λαρίσης, στη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα από την καταιγίδα «Νεφέλη» που πλήττει από χθες τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η πολύωρη καταρρακτώδης βροχή στα παραλια του δήμου Αγιάς στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν και πάλι οι χείμαρροι σε Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα και Βελίκα, δημιουργώντας πλημμυρικά φαινόμενα στον παραλιακό δρόμο, αλλά και σε σπίτια, όπου έχουν συγκεντρωθεί αρκετά νερά, ιδιαίτερα στη γέφυρα του Καλατράβα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thessaliatv.gr.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων, ενώ επί ποδός βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Αγιάς Βασίλης Λέτσιος, ο οποίος συντονίζει τα μηχανήματα του δήμου, που επιχειρούν να ανοίξουν διόδους, για να κατευθυνθεί το νερό προς τη θάλασσα, κάτι που όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, δεν είναι εύκολο, καθώς είναι μεγάλος ο όγκος που κατεβαίνει από Κίσσαβο. Πλημμυρικά φαινόμενα προκαλούνται επίσης από το ρέμα που διασχίζει το Κόκκινο Νερό.

Κινδύνεψαν να πνιγούν μέσα στο αυτοκίνητό τους στο Βόλο

Στο Βόλο δύο γυναίκες κινδύνεψαν, όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, «χάθηκε» στα νερά στο δρόμο που οδηγεί από την οδό Λαρίσης στις Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» και απαιτήθηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για να βγουν σώες και να μην πνιγούν, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα magnesianews.gr. Το νερό στο συγκεκριμένο σημείο, δίπλα από τον χείμαρρο Ξηριά, ανέβηκε επικίνδυνα στο 1 μέτρο και ήδη στο σημείο βρίσκεται η Τροχαία, για να διακόψει την κυκλοφορία.

Με πνιγμό κινδύνεψαν άμεσα τέσσερα άλογα, που ήταν δεμένα στην κοίτη του Κραυσίδωνα στο ύψος της Λ. Ειρήνης, λόγω της έντονης βροχής που είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη του χειμάρρου και να φθάσει σχεδόν στις κοιλιές των ζώων. Περίοικοι αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, ενημέρωσαν την Πυροσβεστική και έσπευσαν στο σημείο 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, καταφέρνοντας να βγάλουν τα ζώα από τον χείμαρρο.

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου για τον απεγκλωβισμό τριών αλόγων από τον Κραυσιδωνα

Posted by magnesianews.gr on Tuesday, 26 June 2018

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της συσσώρευσης υδάτων στις περιοχές Κανάλια και Κεράσια στη Μαγνησία, έχουν κινητοποιηθεί 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί έξι άτομα σε ασφαλή σημεία.

Υδάτινες «παγίδες» στο οδικό δίκτυο του νομού Φθιώτιδας

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται και η Φθιώτιδα, με τη νεροποντή να δημιουργεί πολλά προβλήματα στις συγκοινωνίες, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα lamiareport.gr. όσοι μετακινούνται στο εθνικό ή επαρχιακό δίκτυο του νομού, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ακόμη και όταν έχει σταματήσει η βροχή, καθώς έχουν δημιουργηθεί διάφορες παγίδες, ακόμη και σε σημεία με αυξημένη κυκλοφορία.

Ένα από αυτά είναι στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Ασπρονερίου. Άμεσα στο σημείο βρέθηκε η αστυνομία και μηχανήματα του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλότητα.