Σκάλισαν τα ονόματά τους πάνω στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Σκάλισαν τα ονόματά τους πάνω στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του news.gr

Τις φθορές τις οποίες υφίσταται κατά καιρούς το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από διαδηλωτές που ανεβαίνουν πάνω σε αυτό, αναδεικνύουν μεταξύ άλλων οι χαραγματιές, που εντόπισε ο φακός του news.gr .

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Όλοι θα έχουμε δει τα ονόματα των μαχών, στις οποίες οι πρόγονοί μας έδωσαν το αίμα τους για ένα καλύτερο και ελεύθερο αύριο και που με μεταλλικά γράμματα είναι αριστερά και δεξιά του κενοτάφιου.

Ορισμένοι συμπολίτες μας, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες ακριβώς, χάραξαν πάνω στα γράμματα των μαχών, μεταξύ άλλων τα ονόματά τους και την σειρά κατάταξης στην οποία ανήκαν, στο στρατό.

Το news.gr μίλησε με κύκλους της Προεδρικής Φρουράς οι οποίοι δήλωσαν πως λίγο πολύ μετά από κάθε διαδήλωση καλούνται να αποκαταστήσουν φθορές όπως μπογιές ή σκαλίσματα κλπ. Ήδη έχουν ληφθεί μέτρα για την αποκατάσταση και αυτής της φθοράς. Διαβεβαίωσαν πως σε καμιά περίπτωση αυτά δεν είναι πράξεις Ευζώνων. Γεγονός είναι πως έχοντας δει κανείς από κοντά τον τρόπο που εκπαιδεύονται οι Εύζωνες και την ψυχοσύνθεσή τους, είναι βέβαιο πως σε καμιά περίπτωση αυτές οι χαραγματιές δεν έγιναν από τους στρατιώτες της Προεδρικής Φρουράς.

«Κάθε φορά που υπάρχει «έφοδος» διαδηλωτών στη Βουλή, η αστυνομία υποχωρεί καθώς έχει εντολή να προστατέψει το εσωτερικό και το μνημείο μένει απροστάτευτο. Προκειμένου να μην υπάρξουν τραυματισμοί αποσύρεται και η Προεδρική Φρουρά» μας είπαν χαρακτηριστικά.

Όλες οι πλευρές που ρωτήθηκαν δήλωσαν πως οι φθορές πιθανότατα έγιναν από κάποιους που ανέβηκαν στο μνημείο σε κάποια από τις πολλές διαμαρτυρίες και μέσα στην αναμπουμπούλα που επικρατούσε προφανώς και η αστυνομία δεν το αντελήφθη ή δεν πρόλαβε να κάνει κάτι. Με αστυνομικές πηγές που μιλήσαμε δήλωσαν πως από την πλευρά της η αστυνομία θα κάνει ότι μπορεί για να εντοπίσει τους δράστες.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος