Δάσκαλος καταδικάστηκε σε 19 χρόνια φυλακή για ασέλγεια σε μαθήτριες

Δάσκαλος καταδικάστηκε σε 19 χρόνια φυλακή για ασέλγεια σε μαθήτριες

Κρίθηκε ένοχος για 8 περιπτώσεις αποπλάνησης και ασέλγειας σε μαθήτριες ηλικίας 10 έως 11 ετών

Σε κάθειρξη 19 ετών για ασέλγεια κατά συρροή σε βάρος ανήλικων κοριτσιών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας ένας 55χρονος σήμερα δάσκαλος, ο οποίος συνελήφθη τον Μάιο του 2015, μετά από σχετικές καταγγελίες και είχε προφυλακιστεί, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα lamiareport.gr.

Ο 55χρονος δάσκαλο από τη Λαμία, ο οποίος δίδασκε από το 2012 έως το 2015 σε Δημοτικό Σχολείο δημοτικού διαμερίσματος των Τρικάλων, είχε σε βάρος του οκτώ συνολικά καταγγελίες γονέων, ότι ασέλγησε σε βάρος μαθητριών ηλικίας 10 και 11 ετών. Τον Ιούνιο του 2016 ο παιδόφιλος δάσκαλος κρίθηκε ένοχος σε πρώτο βαθμό για την αποπλάνηση 8 ανήλικων μαθητριών του και του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 111 χρόνων (εκτιτέα 25 έτη) για τα αδικήματα της αποπλάνησης και της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια για 8 παιδιά μαθητές του σχολείου με το κατηγορητήριο κακουργηματικών πράξεων «της αποπλάνησης παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και της κατάχρησης ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή».

Τώρα η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας, το οποίο έκρινε εκ νέου ένοχο τον δάσκαλο, μειώνοντας ωστόσο τη ποινή στα 19 χρόνια κάθειρξης. Ο 55χρονος επέστρεψε στις φυλακές Τρικάλων για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...