Στρατιωτικό ελικόπτερο έχασε τις έλικες του και κατέπεσε

Στρατιωτικό ελικόπτερο έχασε τις έλικες του και κατέπεσε

Το ατύχημα συνέβη κατά την διάρκεια δοκιμής μετά από εργασίες συντήρησης

Ένα πρωτόγνωρο αεροπορικό ατύχημα συνέβη στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα ή τραυματισμούς, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα magnesianews.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ατύχημα συνέβη στις 20 Ιουνίου και έγινε γνωστό «συμπτωματικώς», όταν το ελικόπτερο τύπου UH-1H Huey πραγματοποιούσε δοκιμές μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντηρήσεως. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας, στο ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν δύο έμπειροι πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού, πήραν το συγκεκριμένο ελικόπτερο για δοκιμή, που προϋπόθετε την υποχρεωτική διενέργεια συγκεκριμένων δοκιμών.

Σε μία από αυτές και ενώ το ελικόπτερο αιωρείτο σε ύψος περίπου 1,5 μέτρου από το έδαφος και εντός του αεροδρομίου του Στεφανοβικείου, ο δοκιμαστής πιλότος του έπρεπε να δώσει πλήρη ισχύ στη λειτουργία του κινητήρα, όταν αποσπάστηκε από το σώμα του ελικοπτέρου το δίφυλλο στροφείο με τις έλικες και «καρφώθηκε» στο έδαφος μερικά μέτρα πιο πέρα, χωρίς να τραυματίσει κανέναν. Οι δύο δοκιμαστές χάρη στην εμπειρία τους προσγείωσαν το ελικόπτερο στο έδαφος, χωρίς να τραυματιστούν. Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Αεροπορίας Στρατού έχει αναλάβει ήδη τη διερεύνηση του συγκεκριμένου αεροπορικού συμβάντος