Ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους ο Μπαρμπαρούσης

Ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους ο Μπαρμπαρούσης

Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο  ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος απολογήθηκε για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας με αφορμή το κάλεσμα του από το βήμα της Βουλής σε πραξικόπημα κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του για το «Μακεδονικό».

«Θα σεβόμουν οποία απόφαση κι αν έπαιρνε η ελληνική δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου. Η Μακεδονία είναι Ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει» είπε βγαίνοντας από τα δικαστήρια την ώρα που μικρή  ομάδα υποστηρικτών του, που βρέθηκαν στην Ευελπίδων για να τον στηρίξουν, τον χειροκροτούσε.

Εισαγγελέας και ανακριτής του επέβαλαν εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

Στην απολογία του ,η οποία διήρκησε περίπου 1,5 ώρα, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε την κατηγορία η οποία του αποδίδεται επαναλαμβάνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι σέβεται το Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς.

Αναφερόμενος δε στα όσα είπε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή φέρεται να επανέλαβε όσα και στη δήλωση του κάνοντας λόγο  για «άκομψη φρασεολογία», «ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση».

Παρακαλούμε περιμένετε ...