Το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για το νεκρό προσφυγόπουλο στη Θήβα

Το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για το νεκρό προσφυγόπουλο στη Θήβα

Το αγοράκι, Ιρανικής καταγωγής, βρέθηκε νεκρό μέσα σε βόθρο στο κέντρο φιλοξενίας που διέμενε με τους γονείς του

Τη βαθύτατη θλίψη του κι οδύνη, εκφράζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, για το τραγικό συμβάν στη Θήβα, όπου ένα τετράχρονο αγοράκι, που διέμενε στο κέντρο φιλοξενίας, βρέθηκε νεκρό.

Σύμφωνα με το lamiareport, το αγοράκι, Ιρανικής καταγωγής, έπεσε μέσα σε βόθρο χθες βράδυ. Το άτυχο παιδί το αναζητούσαν οι δικοί του από νωρίς το βράδυ, όμως τελικά το αγοράκι βρέθηκε μέσα στο βόθρο με τα λύματα νεκρό.

Ο βόθρος ήταν σε περιφραγμένο χώρο και σκεπασμένος με καπάκι.

Εκατοντάδες άτομα άρχισαν να φωνάζουν και να θρηνούν, ενώ υπήρξε και μεγάλη ένταση στο σημείο, επειδή οι πρόσφυγες αρνούνταν να παραδώσουν το άψυχο σώμα του παιδιού στο ΕΚΑΒ, αφού έπρεπε να πάει για νεκροψία νεκροτομή, ώστε να διαπιστωθεί ποια ήταν η αιτία θανάτου. Στο σημείο έφτασε και ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, όπου μετά από αρκετή ώρα μεγάλης έντασης τα πράγματα ηρέμησαν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού- Μακεδονικού πρακτορείου Ειδήσεων πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής αναφέρουν: «Πρόκειται για ένα πραγματικό τραγικό συμβάν. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του προς την οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού και διαβεβαιώνει ότι θα συμβάλλει από την πλευρά του με κάθε τρόπο προκειμένου οι αρμόδιες αρχές να εξακριβώσουν με ακρίβεια και με κάθε δυνατή λεπτομέρεια τα πραγματικά περιστατικά του τραγικού συμβάντος».