Στη… φάκα «ποντικοί» με περισσότερες από 70 κλοπές στην Αττική

Στη… φάκα «ποντικοί» με περισσότερες από 70 κλοπές στην Αττική

Η αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει το ποσό των 400.000 ευρώ

Πολυμελής σπείρα που διέπραξε περισσότερες από 70 κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κυρίως όμως των βορείων και νοτίων προαστίων, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί και ένας Έλληνας, ηλικίας από 17 έως 31 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία ακόμη μέλη. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες αρχικά μετέβαιναν με τα αυτοκίνητά τους, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, στα βόρεια και νότια προάστια, όπου εντόπιζαν τις οικίες στόχους. Στη συνέχεια παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι δράστες μάλιστα ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι και έμπειροι στην αναρρίχηση σε ορόφους πολυκατοικιών. Σημειώνεται, ότι σε αρκετές περιπτώσεις έπαιρναν και τα αυτοκίνητα των παθόντων, φεύγοντας από οικίες που είχαν διαρρήξει. Από τις αστυνομικές έρευνες σε οικίες και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, κλειδιά αυτοκινήτων, τσάντες προσωπικά έγγραφα τρίτων προσώπων και διαρρηκτικά εργαλεία. Επίσης, στην οικία του αρχηγικού μέλους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους δεκαοκτώ κιλών, καθώς και τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Ακόμη, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες τρία κλεμμένα αυτοκίνητα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 72 περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει το ποσό των 400.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...