Έδιναν «μαϊμού» διπλώματα – Σφραγίστηκε το Τμήμα Συγκοινωνιών στη Λαμία

Έδιναν «μαϊμού» διπλώματα – Σφραγίστηκε το Τμήμα Συγκοινωνιών στη Λαμία

Έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται πέντε άτομα

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη έρευνα, που πραγματοποιούν οι αδιάφθοροι των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στο Τμήμα Συγκοινωνιών της Φθιώτιδας, το οποίο «σφράγισαν» χθες Πέμπτη, ενώ κλειστό θα παραμείνει και σήμερα Παρασκευή.

Η έρευνα έχει ξεκινήσει από καιρό και τελικά το πρωί της Πέμπτης έγινε το «ντου» στο κτίριο της οδού Ανθήλης στη Λαμία, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Φθιώτιδας (άλλοτε υπουργείο Συγκοινωνιών).

Οι εξετάσεις, που ήταν να γίνουν χθες και σήμερα, φυσικά δεν θα γίνουν, όπως και άλλες συναλλαγές με το κοινό, αφού ουσιαστικά μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, το κτίριο και οι φάκελοι φυλάσσονται από την αστυνομία όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται πέντε άτομα. Οι τρεις είναι υπάλληλοι στο Τμήμα Συγκοινωνιών, ένας ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών και μια υπάλληλός του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το κύκλωμα φέρεται να έβγαζε «μαϊμού» διπλώματα, κυρίως σε αλλοδαπούς, με το αζημίωτο φυσικά. Οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων μάλιστα, φέρεται να έχουν καταγράψει τηλεφωνικές συνομιλίες που «καίνε» τα μέλη της παρέας.