Εισαγγελική έρευνα για δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό»

Εισαγγελική έρευνα για δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό»

Παρουσιάζονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αλ. Τσίπρας και ο Ν. Κοτζιάς να εκτελούνται από στρατιωτικό απόσπασμα, μετά τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό» στο οποίο, με αφορμή τη συμφωνία για το Μακεδονικό, παρουσιάζονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς να εκτελούνται από στρατιωτικό απόσπασμα.

Ο  προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας, μέσα στις προθεσμίες της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, μεταξύ των οποίων αυτά της προσβολής Προέδρου της Δημοκρατίας, της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων κ.α.

Αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα αποτέλεσε η πρώτη σελίδα της εφημερίδας με αφορμή την συμφωνία Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας για την ονομασία της γείτονος. Το πρωτοσέλιδο απεικονίζει φωτογραφίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών παραποιημένες ώστε να εμφανίζονται τραυματισμένοι από σφαίρες, ενώ εμφανίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τραυματισμένο από σφαίρες και πεσμένο στο έδαφος.

Κάτω από τη φωτογραφία του Προκόπη Παυλόπουλου γράφει: «Σε καιρό πολέμου εκτελούνται κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας». Ο κύριος τίτλος είναι «στα 8 μέτρα σαν τον Μπελογιάννη», ο υπέρτιτλος «Παυλόπουλος-Τσίπρας-Κοτζιάς: εκτελεστικό απόσπασμα και μία σφαίρα στο κεφάλι για χαριστική βολή» ενώ αναφέρεται σε «παράδοση της Μακεδονίας μας σε Αλβανο-Σλάβους».

Τις φωτογραφίες συνόδευε το ερώτημα, «υπάρχει Έλληνας πατριώτης που να διαφωνεί με αυτό το πρωτοσέλιδο;».

1
σχόλιο
  1. avatar LUCI666FER

    AMESO KLISIMO TIS EFIMERIDAS KE FILAKISI TOU EKDOTI KE DIMOSIOGRAFOU.
    OLOI OI ELINES IMASTE IPER TIS SIMFONIAS ME TI FILI KE GITONA HORA,MAKEDONIA.
    I ELADA INE ENA POLI MIKRO KE FTOHO KRATOS GIA NA EHI POLAPLA ANIKTA METOPA TRIGIRO TIS.

Παρακαλούμε περιμένετε ...