Συλλαλητήριο συνταξιούχων το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος

Συλλαλητήριο συνταξιούχων το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος

Διαδηλώνουν στις 19:00 κατά του πολυνομοσχεδίου

Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου διοργανώνει σήμερα στις 07:00 το απόγευμα το Εναίο Δίκτυο Συνταξιούχων σε συνεργασία με άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις στην πλατεία Συντάγματος, καταγγέλλοντας «την πρωτοφανή κυβερνητική αναλγησία απέναντι στους συνταξιούχους που έχουν οδηγηθεί σε πλήρη φτωχοποίηση».

Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ «η αφαίμαξη στους συνταξιούχους από τις μνημονιακές περικοπές ανέρχεται στα 68 δισ. ευρώ», χωρίς όπως αναφέρεται να συνυπολογιστούν τα 3 δισ. ευρώ από το 2019 με την μείωση της προσωπικής διαφοράς και η μείωση του αφορολογήτου από το 2020. Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη, ότι «με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου (4ο κρυφού μνημονίου) στη Βουλή έπεσαν οι μάσκες. Η δήθεν πολυδιαφημιζόμενη καθαρή έξοδος δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια θύελλα νέων μέτρων και περικοπών από το 2019, που συνθλίβουν την οικονομία, την ανάπτυξη, και την κοινωνία».

Καταγγέλλει δε την κυβέρνηση για «εξαπάτηση των συνταξιούχων, για θρασύτατο και ανήθικο εμπαιγμό», προσθέτοντας ότι «χωρίς τσίπα και ντροπή στέλνουν τους συνταξιούχους στον Καιάδα». Καλεί δε τα κόμματα που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο «να δεσμευτούν συγχρόνως από τώρα με την καταψήφιση, ότι θα καταργήσουν τις σχετικές διατάξεις για τις περικοπές των συντάξεων, σε περίπτωση που αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες».

(φωτογραφία αρχείου)

Παρακαλούμε περιμένετε ...