Χωρίς ταξί η Αθήνα αύριο – 24ωρη απεργία κήρυξε ο ΣΑΤΑ

Χωρίς ταξί η Αθήνα αύριο – 24ωρη απεργία κήρυξε ο ΣΑΤΑ

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο

Χωρίς ταξί θα μείνει αύριο Τετάρτη η Αθήνα, λόγω της 24ωρης επαναλαμβανόμενης απεργίας που κήρυξε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) από τις 6 το πρωί.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΑΤΑ:

«Την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ. Η Ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση.

Η έλλειψη σεβασμού από διεθνείς και εγχώριους νταβατζήδες της τουριστικής βιομηχανίας όχι μόνο στους νόμους του Ελληνικού Κράτους ,αλλά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστούν προσβολή και χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στα Γραφεία του ΣΑΤΑ έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο. Το ίδιο ακριβώς (Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο έγινε και στα περισσότερα σωματεία όλης της χώρας). Εύλογα ξύπνησαν μνήμες του 2011…

Ξεκινάμε με 24ωρη απεργία, από τις 13/6/2018 (6 π.μ) η οποία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσει οριστικά το ζήτημα.

Ζητάμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό , αλλά δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουμε με απεργία την επιβίωσή μας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑ».

Παρακαλούμε περιμένετε ...