Ελληνικό κλιμάκιο στο ναυπηγείο που φτιάχνει τις φρεγάτες στελθ «Belh@rra»

Ελληνικό κλιμάκιο στο ναυπηγείο που φτιάχνει τις φρεγάτες στελθ «Belh@rra»

Αντιπροσωπεία της ΓΔΑΕΕ στην Γαλλία

Με σταθερά βήματα συνεχίζονται οι επαφές της Ελλάδας με την εταιρεία που κατασκευάζει τις φρεγάτες και κορβέτες για λογαριασμό της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΔΑΕΕ, ο Γενικός Διευθυντής της Αντιναύαρχος (εα) Κυρ. Κυριακίδης επισκέπτεται την διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού EUROSATORY 18, που πραγματοποιείται από 11 έως 14 Ιουνίου στο Παρίσι και αφορά συστήματά Στρατού Ξηράς και Ασφαλείας.

Στη διάρκεια της έκθεσης επισκέφθηκε τις συμμετέχουσες ελληνικές εταιρείες, καθώς και το περίπτερο του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ). Επιπλέον είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολλές εταιρείες που ήδη συνεργάζονται με το ΥΠΕΘΑ και να ενημερωθεί για νέες δυνατότητες και προϊόντα καθώς και με ομολόγους του άλλων χωρών.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του για τις δυνατότητες της Γαλλικής Αμυντικής Βιομηχανίας επισκέφθηκε σήμερα, 12 Ιουνίου 2018, τις εγκαταστάσεις (ναυπηγεία) της Group Naval στην πόλη Lorient. Η συγκεκριμένη εταιρεία να θυμίσουμε φτιάχνει τόσο τις γνωστές πλέον στο ελληνικό κοινό φρεγάτες FREMM αλλά και τις Belh@rra, στις οποίες φαίνεται να εστιάζει το ελληνικό ενδιαφέρον.