Μετέφεραν νεκρό… «τρικάβαλο» σε βέσπα

Μετέφεραν νεκρό… «τρικάβαλο» σε βέσπα

Ο 30χρονος πέθανε από πνευμονικό οίδημα και από φόβο οι δύο φίλοι του τον μετέφεραν στο κέντρο του Πύργου

Μία περίεργη υπόθεση με τη σορό 30χρονου που βρέθηκε σε κεντρικό σημείο του Πύργου τα ξημερώματα της Κυριακής, εξιχνίασε η Αστυνομία, η οποία συνέλαβε δύο άτομα ηλικίας 42 και 44 ετών, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα ilialive.gr.

Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αστυνομία για τροχαίο δυστύχημα. Λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικοί ξετύλιγαν το κουβάρι της υπόθεσης, που οδήγησε στα όσα είχαν συμβεί. Όπως προέκυψε, ο 30χρονος βρισκόταν με δύο φιλικά του πρόσωπα ηλικίας 42 και 44 ετών στο σπίτι του ενός εξ αυτών από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου. Κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, ο 30χρονος κατέρρευσε σε ένα κρεβάτι και οι δύο φίλοι του προσπάθησαν αρχικά να τον συνεφέρουν, ωστόσο λίγο αργότερα αποκοιμήθηκαν, επίσης υπό συνθήκες που ερευνούν οι Αρχές.

Όταν ξύπνησαν, είδαν πως ο 30χρονος βρισκόταν στην ίδια θέση, χωρίς ίχνη ζωής. Το γεγονός αυτό τους τρόμαξε και λόγω των συνθηκών, αντί να καλέσουν την Αστυνομία ή το ΕΚΑΒ, επέλεξαν να τον μεταφέρουν σε άλλο σημείο .Έτσι, από την περιοχή που βρίσκεται το σπίτι τους στις παρυφές του Πύργου, τον μετέφεραν περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα της Κυριακής κοντά στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Περικλέους και μάλιστα... «τρικάβαλο» με την βέσπα του. Εκεί τον άφησαν στο πεζοδρόμιο με τα πόδια πάνω στον τοίχο, έφυγαν, αλλά επέστρεψαν, προκειμένου να αφήσουν τη βέσπα, για να μην το βρουν στην κατοχή τους.

Εν συνεχεία, περίπου στις 5:30 το πρωί τηλεφώνησαν στην Άμεσο Δράση και ενημέρωσαν πως υπάρχει ένας άνδρας νεκρός στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς να δώσουν άλλα στοιχεία και κυρίως ανώνυμα. Άμεσα μετέβησαν στο σημείο δυνάμεις της Τροχαίας Πύργου και πολύ γρήγορα ακολούθησαν και άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου. Στο σημείο ενημερώθηκε και έφτασε ως επικεφαλής των ερευνών ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας και ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου. Έτσι όπως βρέθηκε νεκρός στο σημείο ο 30χρονος, ήταν εμφανές, πως δεν επρόκειτο για τροχαίο δυστύχημα.

Ήταν ξεκάθαρο πως είχε μεταφερθεί εκεί, η βέσπα δεν έφερε ίχνη τροχαίου και ο ίδιος είχε κάποια τραύματα, που όμως δεν δικαιολογούσαν το σενάριο αυτό, ούτε η κηλίδα αίματος στο πεζοδρόμιο. Γρήγορα οι αστυνομικοί βρέθηκαν να ακολουθούν τη διαδρομή προς το σπίτι των δύο φίλων, όπου εντόπισαν περισσότερες κηλίδες αίματος σε κάποιο χώρο. Από την προανάκριση άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. Ένα χτύπημα όχι ιδιαίτερα βαθύ που είχε σύ μφωνα με πληροφορίες στο κεφάλι ο 30χρονος, προκλήθηκε από πτώση κατά τη μεταφορά του, ενώ ήταν νεκρός. Αυτό δικαιολόγησε και τα ίχνη αίματος στο χώρο.

Ό, τι έκαναν, σύμφωνα με τα όσα φέρονται να υποστήριξαν οι δύο συληφθέντες, το έκαναν γιατί φοβήθηκαν να μη βρεθεί νεκρός ο 30χρονος στο σπίτι και έτσι αποφάσισαν να τον μεταφέρουν. Από την άλλη δεν ήταν μόνο το γεγονός, ότι κατά τη μεταφορά το πτώμα έπεσε από τα χέρια των δύο. Στο σημείο που βρέθηκε, φορούσε μόνο το ένα παπούτσι, ενώ το δεύτερο βρέθηκε μέσα σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι. Στο μεταξύ, έως ότου φτάσουν στην άκρη του νήματος οι Αρχές, έδωσαν εντολή για την διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης στην Πάτρα.

Τη νεκροψία-νεκροτομή διενήργησε η Ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, όπου διαπίστωσε πνευμονικό οίδημα και ισχαιμία μυοκαρδίου. Οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα φανερώσουν τα πλήρη αίτια του θανάτου, αναμένονται περίπου σε 15 ημέρες. Οι δύο άντρες μετά την προσαγωγή τους στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας και τα όσα κατέθεσαν, συνελήφθησαν με την κατηγορία της παράλειψης λυτρώσεως από κινδύνου ζωής. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιων της Εισαγγελέως Ηλείας.