Ο Ρουβίκωνας πίσω από την απόπειρα εισβολής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο Ρουβίκωνας πίσω από την απόπειρα εισβολής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Να τελειώνουμε με τις δίκες με κατασκευασμένα κατηγορητήρια»

Απόπειρα εισβολής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη λεωφόρο Κατεχάκη, επιχείρησαν περίπου 20 μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Οι αστυνομικοί της φρουράς του υπουργείου απέτρεψαν την εισβολή, ενώ στο σημείο έσπευσε δύναμη των ΜΑΤ. Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα, μεταξύ άλλων, υπέρ του μέλους της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ στη συνέχεια προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου και βρίσκονται αυτή την ώρα.

Ο «Ρουβίκωνας» σε ανάρτησή του, πριν από λίγο, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται στη σημερινή ενέργειά του, ενώ, μεταξύ άλλων, καλεί τον κόσμο σε συγκέντρωση αύριο, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου δικάζονται μέλη του.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Να τελειώνουμε με τις δίκες με κατασκευασμένα κατηγορητήρια.  Λευτεριά σε όλους τους πολίτικους κρατούμενους».

«Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την, μέσα από την μικρόνοια της, ειλικρινή τους στάση. Το θέμα για το καθεστώς δεν είναι ποτέ οι ζημιές αλλά η πολιτική δυναμική. Όσα κάνουμε κι εμείς, όσα κάνει κι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου του αγώνα, αναρχικοί ή μη, αυτή την περίοδο αγωνιστικής ύφεσης, συνιστούν ένα επικίνδυνο παράδειγμα. Κι εμείς δεν κρύψαμε ποτέ, ότι όπως πάντα κάνουν οι αναρχικοί, λειτουργούμε παραδειγματικά. Το θέμα τους, δεν ήταν ποτέ αν "από την πέτρα θα περάσουμε στο Καλάσνικοφ". Ούτε βλάκες είναι ούτε μας θεωρούν βλάκες. Το θέμα τους είναι αν τα χέρια που αντιστέκονται κι επιτίθενται στην τάξη τους γίνουν από λίγες χιλιάδες εκατομμύρια. Αυτός είναι ο τρόμος τους, όχι ο Ρουβίκωνας και οι άλλοι αναρχικοί. Μέσα στο άγχος του όμως, ο λύκος της ακροδεξιάς αρχίζει να αποκαλύπτεται κάτω από την προβιά της δημοκρατίας. Κι αυτό κάνει τους "κάφρους" του "φιλελευθερισμού" μικρόνοες αφού η δημοκρατία έχει αποδειχθεί η καλύτερη μεταμφίεση για την ταξική κυριαρχία, ιστορικά» αναφερουν.