Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στην Πύλο

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στην Πύλο

Το πύρινο μέτωπο πλησίασε τις παρυφές της πόλης - Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή - Φόβοι για αναζωπυρώσεις

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Πύλο Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά τις απογευματινές ώρες είναι πολύ καλύτερη συγκριτικά με το μεσημέρι και έχουν σταματήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Πάντως στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Σημειώνεται ακόμη, ότι τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι και δημιουργούν φόβους για αναζωπυρώσεις.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, κοντά στην περιοχή του νεκροταφείου της πόλης και έκαψε πευκοδάσος μέσα και έξω από το κάστρο.

Αυτή την στιγμή, τουλάχιστον, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές, τον αρχαιολογικό χώρο ή το Κέντρο Υγείας της περιοχής

«Ήταν μία πολύ επικίνδυνη φωτιά, αφού το πύρινο μέτωπο πλησίασε τις παρυφές της πόλης της Πύλου. Όμως, χάρη στις προσπάθειες των επίγειων και εναερίων μέσων της πυροσβεστικής, οι φλόγες δεν επεκτάθηκαν προς τα σπίτια», δήλωσε ο κος Καφαντάρης.