Για επίθεση σε δασκάλους κατηγορείται γονιός στην Κρήτη

Για επίθεση σε δασκάλους κατηγορείται γονιός στην Κρήτη

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου

Σε δασκάλους του παιδιού του επιτέθηκε λεκτικά ένας γονιός μετά το τέλος των μαθημάτων, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, στο Ρέθυμνο της Κρήτης σύμφωνα με το flashnews.gr

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου όταν ο εκνευρισμένος γονέας επιτέθηκε με ύβρεις, βωμολοχίες και απειλές σε βάρος δασκάλων του 6ου δημοτικού σχολείου Λιβαδιών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου σε ανακοίνωσή του καταδίκασε το γεγονός, ενώ σαν ένδειξη διαμαρτυρίας πραγματοποίησε τρίωρη στάση εργασίας σήμερα το πρωί και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου στις 9 π.μ.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου:

  • Καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το περιστατικό και οποιαδήποτε φαινόμενα λεκτικής ή σωματικής βίας, που θίγουν την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού και απειλούν τη σωματική του ακεραιότητα.
  • Δηλώνει το «παρών» στις όποιες εξελίξεις επί του παρόντος περιστατικού, κοντά στο πλευρό των θιγόμενων εκπαιδευτικών.
  • Προτάσσει την καλή σχέση και την αγαστή συνεργασία μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικού κόσμου ως βασικά και αναγκαία συστατικά της παιδαγωγικής πράξης.