Τι ανακοίνωσε το «Παίδων» μετά την εξέταση της 14χρονης από την Λέρο

Τι ανακοίνωσε το «Παίδων» μετά την εξέταση της 14χρονης από την Λέρο

Το κορίτσι εισήχθη στο νοσοκομείο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας

Εισαγωγή στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» είχε κάνει πριν ένα χρόνο η ανήλικη από τη Λέρο, από την οικογένεια που οι δύο γονείς παραδέχθηκαν ότι κακοποιούσαν τα παιδιά τους.

Το κορίτσι εισήχθη στο νοσοκομείο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και προκειμένου να διενεργηθεί παιδοψυχιατρική εκτίμηση και πλήρης ιατρικός έλεγχος, έπειτα από έκθεση της Κοινωνικής Υπηρεσίας Λέρου.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρεται ότι στο διάστημα της νοσηλείας της ανήλικης δεν προέκυψε κάτι παθολογικό. «Από την παιδοψυχιατρική αξιολόγηση διαπιστώθηκαν συνθήκες ενδοοικογενειακής δυσλειτουργίας, μη συνδεόμενες με ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης», τονίζει το νοσοκομείο Παίδων.

Η υπόθεση σόκαρε όλη τη χώρα, καθώς, μετά την αποκάλυψη για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών από τους ίδιους τους γονείς τους, οι γονείς ομολόγησαν τις πράξεις τους με περιγραφές που προκαλούν αποτροπιασμό, ενώ φάνηκε πως μέρος της τοπικής κοινωνίας γνώριζε αλλά δεν μίλησε για τη συγκλονιστική υπόθεση.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ανήλικη Μ.Δ προ έτους προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας για παιδοψυχιατρική εκτίμηση και πλήρη ιατρικό έλεγχο, κατόπιν εκθέσεως της Κοινωνικής Υπηρεσίας Κ.Θ.Κ.Υ. Λέρου.

Κατά το διάστημα της νοσηλείας της ανήλικης στο Νοσοκομείο από τον ιατρικό έλεγχο δεν προέκυψε κάτι το παθολογικό. Από την παιδοψυχιατρική αξιολόγηση διαπιστώθηκαν συνθήκες ενδοοικογενειακής δυσλειτουργίας, μη συνδεόμενες με ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Το παιδί επέστρεψε στο οικογενειακό περιβάλλον με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Κω σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία της Λέρου και με την προϋπόθεση η ανήλικη να παρακολουθείται από Ψυχολόγο και η οικογένεια να βρίσκεται υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Λέρου».