Πρέσβης ΗΠΑ: Στο πλευρό της Ελλάδας για την ασφάλεια στο Αιγαίο

Πρέσβης ΗΠΑ: Στο πλευρό της Ελλάδας για την ασφάλεια στο Αιγαίο

«Όπως την συζήτησαν ο Πρωθυπουργός Τσίπρας και ο πρόεδρος Τραμπ»

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Ο αμερικανός πρέσβης αφού ευχαρίστησε τον ΥΠΕΘΑ και τον ΑΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη και τον ΑΓΕΑ Πτέραρχο Χριστοδούλου για την πρόσκληση, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «η επίσκεψη είναι μια ευκαιρία να περάσουμε λίγο χρόνο στο πλευρό των αμερικανών στρατιωτών που είναι μέρος της προσωρινής αποστολής των MQ-9 (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) αλλά και μια ευκαιρία  να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες της 110 για την εξαιρετική συνεργασία τους. Οι επιχειρήσεις αυτών των μη οπλισμένων MQ-9 είναι μια φανταστική επίδειξη της εμβάθυνσης της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας όπως την συζήτησαν ο Πρωθυπουργός Τσίπρας και ο πρόεδρος Τραμπ στην τελευταία συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Οκτώβριο».

Ο αμερικανός διπλωμάτης τόνισε ακόμα πως η συγκεκριμένη συνεργασία «επιδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, ισχυρού συμμάχου στο ΝΑΤΟ και μιας χώρας με εξαιρετική γεωγραφία και δυνατότητες. Εμείς ως κυβέρνηση των ΗΠΑ είμαστε δεσμευμένοι στο χτίσιμο πάνω σε αυτά τα θεμέλια, εργαζόμενοι μαζί με τους Έλληνες συμμάχους μας για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου».

Αξίζει να επισημανθεί πως στην συγκεκριμένη βάση εδρεύουν πλέον και τα ελληνικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Πήγασος», τα οποία συνεκπαιδεύονται με τους αμερικανούς αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία