Νέα τριετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΔΕΗ

Νέα τριετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΔΕΗ

«Έχει θετικό πρόσημο και τα καλύτερα δυνατά χαρακτηριστικά» λέει η ΓΕΝΟΠ

Υπεγράφη χθες η νέα τριετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΔΕΗ μεταξύ της ΓΕΝΟΠ και της διοίκησης της Επιχείρησης. Η Σύμβαση έχει ισχύ για τα επόμενα τρία χρόνια (από τις 28 Μαΐου 2018 έως τις 28 Μαΐου 2021).

«Η νέα ΕΣΣΕ έχει θετικό πρόσημο και τα καλύτερα δυνατά χαρακτηριστικά για τη δεδομένη συγκυρία. Η συμφωνία ανάμεσα στη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ με τα Σωματεία – Μέλη της ήταν αποτέλεσμα μιας μακράς και διαρκούς διαπραγμάτευσης με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ.

Και προσθέτει: «Με τη νέα ΕΣΣΕ ικανοποιούνται οι βασικοί άξονες και οι στόχοι που είχαν τεθεί από την πρώτη στιγμή της διαπραγμάτευσης, ενώ παραμένουν προς λύση αδικίες του παρελθόντος με βάση και τα αιτήματα των Συλλόγων – Μελών.

Η νέα σύμβαση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καλύπτει όλες τις εταιρίες του ομίλου και τον ΑΔΜΗΕ, καθώς και όσους εργαζόμενους μετακινηθούν στις υπό πώληση λιγνιτικές μονάδες ενώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ασφαλιστική κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με ομαδικό συμβόλαιο.