Χειροπέδες σε 23χρονη για τους αλυσοδεμένους ομήρους στο Ωραιόκαστρο

Χειροπέδες σε 23χρονη για τους αλυσοδεμένους ομήρους στο Ωραιόκαστρο

Φέρεται να είναι συνεργός του 58χρονου που κρατούσε ομήρους τα δυο του ξαδέλφια

Μία 23χρονη συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από σχετικό ένταλμα σύλληψης ανακρίτριας του τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της αρπαγής.

Η 23χρονη εμπλέκεται στην υπόθεση «ομηρίας», ως συνεργός του 58χρονου που κατηγορήθηκε τον προηγούμενο μήνα ότι κρατούσε «φυλακισμένα» στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, τα δύο ξαδέλφια του, μία 48χρονη κι έναν 47χρονο, από τα οποία αποσπούσε εκβιαστικά χρήματα.

Τα τεκταινόμενα στη σοκαριστική υπόθεση φαίνεται πως ξεκίνησαν όταν τα δυο ξαδέλφια του από τις Σέρρες τον είχαν επισκεφθεί στο σπίτι του. Ο 58χρονος, λοιπόν, τους κράτησε κυριολεκτικά αιχμαλώτους για διάστημα περίπου έξι έως οκτώ μηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο 58χρονος το πρωί έφευγε κανονικά για την δουλειά του διαφυλάσσοντας καλά το μυστικό που έκρυβε. Ο άνδρας έδενε με χειροπέδες τα χέρια των «αιχμαλώτων» του, με καλώδια τα πόδια τους και όταν επέστρεφε από την δουλειά τους έλυνε και τούς αποσπούσε χρήματα.

Τα δύο ξαδέρφια φέρεται να είχαν περίπου 80.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό και ο 58χρονος έπαιρνε χρήματα απειλώντας τα δύο ξαδέρφια του πως θα κάνει κακό στην τρίτη αδελφή τους.

Ο 58χρονος δημοτικός υπάλληλος συνελήφθη και προφυλακίστηκε