Η αφίσα των αντιεξουσιαστών με τη Μιμή Ντενίση

Η αφίσα των αντιεξουσιαστών με τη Μιμή Ντενίση

«Οι ηλίθιοι ντόπιοι μικροαστοί δεν χωρούν στο Πεδίο του Άρεως» - Η απάντηση του Γ. Πατούλη

Στο στόχαστρο αναρχικών ομάδων - και συγκεκριμένα της ομάδας «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αρχιτεκτονικής» - μπήκε η γνωστή ηθοποιός Μιμή Ντενίση, η οποία απεικονίζεται σε αφίσες που εμφανίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Στην αφίσα υπάρχουν απειλές απευθύνονται σε όσους είναι υπέρ της εκδίωξης των εμπόρων ναρκωτικών και της ανάταξης του μεγαλύτερου Πάρκου της Αθήνας, διακηρύσσοντας ότι «οι ηλίθιοι ντόπιοι μικροαστοί δεν χωρούν στο Πεδίο του Άρεως».

Στην ίδια αφίσα γίνεται αναφορά και στον Γιώργο Πατούλη, ως υποψήφιο για τη δημαρχία της Αθήνας.

«Δεν είναι τίποτα περισσότερα από μια χούφτα οργισμένων ηλιθίων που αξιοποιεί τις σχέσεις της, τις μούρες της (όπως τη Μιμή και τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων στις επόμενες δημοτικές εκλογές, Γιώργο Πατούλη) και μικροπολιτικές πρακτικές επιπέδου facebook για να διαφημίσει τις διαθέσεις της για ένα κομμάτι της μητρόπολης», αναφέρει χαρακτηριστικά το «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αρχιτεκτονικής»

Η ομάδα μάλιστα κατηγορεί τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως για «συγκαλυμμένο ρατσισμό» διότι ζητούν «ασφάλεια, καθαρισμό και φωτισμό» και επειδή διαμαρτύρονται για το εμπόριο ναρκωτικών.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, αργότερα ορισμένοι έσκισαν το σημείο που απεικονίζεται η Μιμή Ντενίση.

Η απάντηση του Γ. Πατούλη  στο Twitter

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αντέδρασε έντονα, τουιτάροντας «Καμία απειλή, από όπου κι αν προέρχεται, δεν μας φοβίζει.  Συνεχίζουμε δυναμικά, για την επανακατάληψη της Αθήνας από τους κατοίκους της. Η Αθήνα θα γίνει #Πρωτεύουσα Ξανά, πόλη ασφαλής και φιλική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της!»

Ο κ. Πατούλης κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της. Η επιλεκτική ανοχή της, που έχει σαφώς ιδεολογικοπολιτικές βάσεις, απέναντι στις οργανωμένες μειοψηφίες που μετατρέπουν από καιρό σε καιρό και κατά βούληση την Αθήνα σε ανοχύρωτη πόλη, χωρίς συνέπειες, πρέπει επιτέλους να τερματιστεί», τονίζει. «Η κυβέρνηση, υπογραμμίζει, δεν αρκεί να καταδικάζει τη βία επιλεκτικά, όπως έκανε με το περιστατικό του συναδέλφου μου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, το οποίο όλη η Αυτοδιοίκηση και πρώτος εγώ προσωπικά καταδίκασα απερίφραστα. Πρέπει όμως να κάνει το ίδιο σε κάθε περίπτωση, και όχι μόνον όποτε «βολεύεται» πολιτικά». Επίσης «να διασφαλίσει το δικαίωμα σε κάθε πολίτη να λέει ελεύθερα τη γνώμη του, χωρίς να φοβάται για την προσωπική του ασφάλεια». Διαφορετικά, προειδοποιεί, η χώρα θα διολισθήσει θεσμικά κι αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες για όλους μας»